Senaste Nyheterna:

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Förutsäga resultat och satsa på det

Sportspel eller vadslagning heter aktiviteten att förutsäga resultat och satsa på resultatet, att satsa kallas även “betting eller oddsa”, alltså förutsäga och satsa och behöver inte bara vara sportevenemang. Här finns bra exempel på bettingsidor på den svenska marknaden.

Att betta ger oss spänning och vi vill ha rent spel.

Hur mycket det oddsas och bettas varierar mycket beroende på kultur men majoriteten läggs på fotboll, amerikansk fotboll, basket, baseball, hockey, bancykling, bilracing, mixed kampsport och boxning på både amatör- och professionell nivå.

Vadslagning eller betting kan alltså sträcka sig till icke-idrottsevenemang, som dokusåpa tävlingar och politiska val, och även icke-mänskliga tävlingar som hästkapplöpningar, hund racing (greyhound racing). Det är inte ovanligt att webbplatser för spel erbjuder betting för underhållningsevenemang som Grammy Awards, Oscars och Emmy Awards. Dessa vadslagningar höjer spänningen och ger vinst till arrangörerna.

Spelarna placerar sina insatser lagligt, genom en bookmaker/sportbok. Termen ”bok” är en referens till de böcker som används av lånemäklare för att spåra insatser, utbetalningar och skulder. Många lagliga sportsbooks finns online, de drivs över Internet, vanligtvis för att komma runt olika lagar (som lagarna som infördes 2006 som skulle reglera utvalda marknader men påverkade hela marknaden, som Las Vegas, Nevada, eller spelkryssningar genom självbetjäningskiosker. De tar satsningar ”up-front”, vilket innebär att spelaren måste betala spelboken innan satsningen.

Det har förekommit ett antal stora sportspelskandaler eftersom man vill påverka spelens utgång, och dessa har då påverkat sportevenemangens integritet genom olika handlingar, inklusive rakning (spelare som påverkar poängen genom att missa skott med flit), fixering (en spelaråtgärd är fixad), dåliga samtal från funktionärer vid viktiga ögonblick, och övergripande matchfixning (det totala resultatet av evenemanget är fixat). Ett exempel som inkluderar 1919 World Series, det påstådda (och senare erkända) olagliga spelandet av den tidigare basebollspelaren Pete Rose och den tidigare NBA-domaren Tim Donaghy .

Spänningen vill vi alla ha i behåll men allt det där andra som manipulerade resultat och kriminalitet tack vare girighet hoppas vi bekämpas.

Lite extra roligt är det att betting är något som många tycker är roligt och det kan höja nöjet på flertalet sätt när man själv satsat på något annorlunda. Plötsligt har man tagit andras val och beslut till en personligare nivå. Du kan till och med höja spänningen och förväntan och samtidigt försöka gissa på till exempel vem som blir gentlemannen i nästa James Bond film. Kanske är det snart dags att ge en kvinnlig skådespelare den äran.

Senaste

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Kapten Carlsson inför semifinal – ”Vara lugna och trygga”

INNEBANDY Täby FC tog sig vidare i slutspelet genom...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar, en förlänger, första nyförvärvet klart samt två nya tränare. SDE:s säsong 2023/24 tog slut 27 februari....

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel och första segervrålen i omklädningsrummet. Det sägs att en bra start i serien är alltid en...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre norrortslagen i ettan. Stocksund fick åka hem med en 2–4 förlust och med missad straff i...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds