INNEBANDY År 2022 är bara sju dagar gammal. Under trettondagen var det dags för Täby FC:s herrar att återuppta säsongen av innebandyallsvenskan. Tuffast tänkbara motståndare – serieledarna Nykvarn i deras hemmaborg – en match som trots nederlaget blev ett fall framåt.

Varken marginalerna eller turen har infunnit sig hos Täby FC:s herrar under den pågående säsongen i herrinnebandyns näst högsta serie – allsvenskan.

Förlusterna har radats upp. Det har gjort att Täbygänget varit så gott som fastklistrade i botten av tabellen. Men precis innan jul- och nyårsledigheten kom så den efterlängtade tre-poängare – 9-4 mot bottenkonkurrenten IK Sätra.

Nygamla tränare och målkung från div 1

När man så var tillbaka efter ledigheten hade laget fått en del nygamla ansikten i laget. Förre Djurgårdstränare och även CaperioTäby, Mikael Öhman har återvänt och kommer leda laget säsongen ut. Dessutom hade man förstärkt truppen med en målskytt, Niklas Hedengran från division 1-klubben Järfälla IBK som har SSL rutin från AIK och CaperioTäby.

Trots förstärkningarna så blev det ett nytt nederlag, när man mötte serieledarna Nykvarn under trettondagen. Täby FC hängde ändå med och skakade Nykvarn i deras hemmaborg, när laget klev av planen efter två perioder med en 4-3-ledning.

Ledningen höll i 1:46. Därefter rasslade till i bakom Täbykeepern Stefan Odebring och hemmalaget hade ryckt ifrån till 7-4. Nytillskottet Hedengran gav lite hopp, när han gjorde 7-5. Men hoppet släcktes efter att Täby plockat målvakten och Nykvarn fastställde slutresultatet till 8-5.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

FOTO: skärmdump statistik.innebandy.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här