FOTBOLL Det kunde varit ett steg närmare kontrakt i ettanfotbollen för Täby FK. Då hade man behövt en tre-poängare mot Gefle IF. Nu blev det något helt annat och sista omgången blir riktigt dramatiskt och helt avgörande.

Täby FK har under stora delar av säsongen jobbat i uppförsbacke. Laget har inte fått något gratis. I den näst sista omgången, när Gefle IF kom på besök, kunde man i princip signera för ett nytt ettankontrakt.

Men då var det bara en sak som gällde – tre poäng.

Matchen började illa ur Täbyögon sett. Gefle gjorde 1-0 i den 23 matchminuten. Men Täby återhämtade sig och kvitterade sex minuter senare. Och innan halvtidsvilan så hade anfallaren Max Matta även satt laget i förarsätet rent målmässigt – 2-1.

Ledningen stod sig till det var tolv minuter kvar av ordinarie tid – då gjorde Gefle 2-2. Ett resultat som också blev slutresultat. Täby finns just nu på en tolfte plats – 2 poäng tillgod mot Luleå samt 3 poäng ner till Hammarby och Hudiksvall som ligger på nedflyttnings plats.

Beroende på hur det går för Hammarby i sin näst sista match, borta mot seriesegrarna BP, och Luleå, som möter Haninge, kan Täby åka under mardrömsstrecket och vara på nedflyttningsplats.

Täby åker upp till Umeå för att spela sin sista seriematch för säsongen.

FOTO: Skärmdump fogis.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här