FOTBOLL Bottenstriden i ettan norra avgörs i sista omgången. Fem lag är inblandade. Ett av dem är Täby FK som har bästa utgångsläget – allt i egna händer.
Vi kommer att behöva springa otroligt mycket och det är vi förberedda på, säger Täbytränaren Daniel Erlandsson inför bortamatchen mot Umeå.

Många minns säkert storseger, 7-2, i premiärmatch mot Assyriska FF. Därefter lyste segrarna med sin frånvaro. Det var inte förrän i omgång 12, hemma mot Hammarby TFF, som lagets andra seger kom.

Under hösten lyckades Täby tag tag i saker som också gjorde att man började vinna matcher. Den senaste tiden har två ”skräll” segrar konstaterats – 3-1 mot Sandviken och därefter 3-0 mot BP.

Nu väntar sista matchen för säsongen – borta mot Umeå FC. Och för att på egen hand säkra ett kontrakt behövs en seger. Men då krävs ett 100 procentigt arbetet under 90 minuter, vilket laget är fullt medvetna om.
– Umeå är ett mycket bra lag och det kommer bli kamp från minut ett, säger Daniel Erlandsson.

Vad tar du med dig inför matchen uppe i Umeå?
–En stark höstsäsong och vetskapen av att vi kommer behöva göra en 110% insats för att kunna slå Umeå.

Under hösten har det blivit 4 poäng på sex bortamatcher. Finns det någon anledningen/förklaring till detta?
–Vi har ju tagit fler poäng hemma än borta på hösten. Det är egentligen bara en svagare insats av oss mot ett bra Sylvia nyligen. Övriga förluster är med udda målet och på hemmaplan har det tippat över till segrar istället. Alltså rätt små marginaler.

Vilka detaljer kommer bli viktigast när matchen drar igång?
–Att vi fullföljer det vi bestämt oss för och att vi tar upp den fysiska kampen som Umeå är starka i.

Vad kommer fälla avgörande, enligt dig?
–Så länge vi har matchen jämn så har vi möjlighet att vinna den. Vi kommer att behöva springa otroligt mycket och det är vi förberedda på.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här