Senaste Nyheterna:

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger,...

Wings drömstart – Vallentunas mardrömsstart

HOCKEY Serien har precis startat. Wings har fått en smakstart, Väsby har inlett godkänt. Men Vallentuna har verkligen fått en uppförsbacke direkt.

Den tredje högsta serien i herrhockeyn har precis börjat. Under onsdagskvällen spelades andra matchen av hockeyettans östra serie.

Wings har verkligen fått den perfekta starten på säsongen. Först åker man till södra delen av Stockholm och plockade hem tre poäng mot toppfavoriterna Huddinge – 3-2. När laget sedan gjorde entré i sin hemmaarena – Pinbackshallen – så visade Märstagänget att det kommer inte bli lätt för motståndarna att plocka tre poäng med sig denna säsongen från deras hemmaborg. Wings gick upp i en 2-0 ledning efter två spelade perioder.

Motståndarna – som var Enköping – kom tillbaka gjorde både 2-1 och 2-2 innan man spelat halva tredje perioden. Denna kvitteringen väckte Wings som gav svar på tal direkt. Sju sekunder efter kvitteringen satte Emil Gabrielsson 3-2 pucken som också blev det sista målet i matchen. Wings är efter två matcher obesegrade och leder där med den östra serien.

Toppmatchen avgjordes i förlängningen

Väsby tog emot Huddinge i hemmaborgen – Renew Arena. I premiären fick man både powerplay och boxplay att stämma perfekt. Två mål och inga insläppta i spel fyra mot fem.

Matchen under onsdagskvällen, där två lag på förhand är toppfavoriter, förväntades ha mycket närkamper och fysiskt spel. Men det saknades stora delar av matchen som avgjordes under förlängning. Väsby tog kommandot – 1-0 via Jacob Spångberg – i powerplay. Efter en mållös mittperiod var det Huddinge som vände matchbilden och bara 15 sekunder in i tredje kom kvitteringen, för att fyra minuter senare även sätt 1-2 i powerplay.

Hemmalaget kom tillbaka och kvitterade genom Elias Lindström. Förlängningen, so skulle avgöra, varade i 29 sekunder, då Huddinge dundrade in 2-3.

Flertalet gruskorn i maskineriet

Om Wings har fått en drömstart så får man säga att det satt sig flertalet gruskorn i maskineriet för Vallentuna. En premiärmatch, där man ställs mot toppfavoriterna Hudiksvall, som laget troligtvis inte kom upp i den nivå som man vill vara på. En 4-0-förlust fick man ta med sig hem.

Det fanns säkert ett och annat att fundera under under måndagen och tisdagen.

På onsdagskvällen var dags att visa sina tappra supportar – 375 personer fanns på plats – att hemmaborgen ska vara tryggheten den här säsongen.

Men Hanviken, som var motståndarlaget, visade ingen respekt alls. Laget gjorde 1-0 efter 12:24. Ett resultat som stod sig fram till 12:54 i tredje. Då gjordes matchens andra mål, även detta av Hanviken.

I ett försöka att få till en reducering plockade Vallentuna målvakten, Alexander Jirhage. Då punkterade gästernas första femma matchen genom att lägga in pucken i tom kasse.

Vallentuna har nu en uppförsbacke, där man inte lyckats näta i de två första omgångarna, trots att man avlossat 40 skott mot motståndarkassen. Nästa tillställning blir mot ett nytt lag som på förhand är topptippade – Huddinge IK.

Senaste

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger,...

Medvind ökar hos Täby FK – ”Fortsätta förbättra vårt försvarsspel”

FOTBOLL Medvinden verkar ta fart hos Täby FK. Inför...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra Svealand. Stocksund mot Österåker. Nu fick lagen dela på poängpotten, vilket kan glädja Österåkergänget. Seriefinalen mellan...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har det redan dragit i gång. Men för hockeyettan är det i helgen som premiären drar...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger, 9–0, i norrortsderbyt mot Åkersberga. I helgen var det dags för hemmapremiär, där Rönnby stod...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds