HOCKEY Serien har precis startat. Wings har fått en smakstart, Väsby har inlett godkänt. Men Vallentuna har verkligen fått en uppförsbacke direkt.

Den tredje högsta serien i herrhockeyn har precis börjat. Under onsdagskvällen spelades andra matchen av hockeyettans östra serie.

Wings har verkligen fått den perfekta starten på säsongen. Först åker man till södra delen av Stockholm och plockade hem tre poäng mot toppfavoriterna Huddinge – 3-2. När laget sedan gjorde entré i sin hemmaarena – Pinbackshallen – så visade Märstagänget att det kommer inte bli lätt för motståndarna att plocka tre poäng med sig denna säsongen från deras hemmaborg. Wings gick upp i en 2-0 ledning efter två spelade perioder.

Motståndarna – som var Enköping – kom tillbaka gjorde både 2-1 och 2-2 innan man spelat halva tredje perioden. Denna kvitteringen väckte Wings som gav svar på tal direkt. Sju sekunder efter kvitteringen satte Emil Gabrielsson 3-2 pucken som också blev det sista målet i matchen. Wings är efter två matcher obesegrade och leder där med den östra serien.

Toppmatchen avgjordes i förlängningen

Väsby tog emot Huddinge i hemmaborgen – Renew Arena. I premiären fick man både powerplay och boxplay att stämma perfekt. Två mål och inga insläppta i spel fyra mot fem.

Matchen under onsdagskvällen, där två lag på förhand är toppfavoriter, förväntades ha mycket närkamper och fysiskt spel. Men det saknades stora delar av matchen som avgjordes under förlängning. Väsby tog kommandot – 1-0 via Jacob Spångberg – i powerplay. Efter en mållös mittperiod var det Huddinge som vände matchbilden och bara 15 sekunder in i tredje kom kvitteringen, för att fyra minuter senare även sätt 1-2 i powerplay.

Hemmalaget kom tillbaka och kvitterade genom Elias Lindström. Förlängningen, so skulle avgöra, varade i 29 sekunder, då Huddinge dundrade in 2-3.

Flertalet gruskorn i maskineriet

Om Wings har fått en drömstart så får man säga att det satt sig flertalet gruskorn i maskineriet för Vallentuna. En premiärmatch, där man ställs mot toppfavoriterna Hudiksvall, som laget troligtvis inte kom upp i den nivå som man vill vara på. En 4-0-förlust fick man ta med sig hem.

Det fanns säkert ett och annat att fundera under under måndagen och tisdagen.

På onsdagskvällen var dags att visa sina tappra supportar – 375 personer fanns på plats – att hemmaborgen ska vara tryggheten den här säsongen.

Men Hanviken, som var motståndarlaget, visade ingen respekt alls. Laget gjorde 1-0 efter 12:24. Ett resultat som stod sig fram till 12:54 i tredje. Då gjordes matchens andra mål, även detta av Hanviken.

I ett försöka att få till en reducering plockade Vallentuna målvakten, Alexander Jirhage. Då punkterade gästernas första femma matchen genom att lägga in pucken i tom kasse.

Vallentuna har nu en uppförsbacke, där man inte lyckats näta i de två första omgångarna, trots att man avlossat 40 skott mot motståndarkassen. Nästa tillställning blir mot ett nytt lag som på förhand är topptippade – Huddinge IK.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här