HOCKEY Det var inte många veckor sedan Väsby klev ut på isen efter sommaruppehållet. Med sju ispass i benen gav man uppsalagänget Almtuna en rejäl fight och fick åka hem med segersången.

Hockeysäsong 2021/22 är nu igång på allvar. Inför seriestarten som startar den 3 oktober med bortamatch mot Hanviken håller Väsby på att få till alla detaljer.

Första försäsongsmatchen spelades under onsdagskvällen. Då drog ”Vilda Väsby” några mil norr ut, till Uppsala, där laget mötte Almtuna.

Och det blev en tillställning där hemmalaget var det dominerande laget – vann skottstatistiken med totalt 61-13.

Men det gäller att göra mål – vilket Väsby gjorde inledningsvis.

Man tryckte både in 1-0 och 2-0, då hade matchen bara spelats i drygt sex minuter. Målskyttar var Elias Lindström och Gabriel Österberg. Dessa två mål blev första periodens enda.

Hemmalaget tryckte på i mittperioden och en storspelande Isak Johansson i Väsbymålet fick kapitulera efter 13:18. Väsby hade inte mycket att säga till om, skotten 27-4 till Almtuna, men hade dock med sig en 2-1-ledning in i omklädningsrummet efter två spelade perioder.

Det blev en drömstart i tredje för Väsby. Efter 45 sekunder, i powerplay, stänker Elias Lindström in sitt andra mål i matchen som betyder 3-1 till Väsby.

Därefter var Väsby en ramträff i från att utöka på nytt, en spelvändning gjorde att Almtuna kunde gör 3-2. Ett powerplay för Uppsalalaget i mitten av tredje gav resultat direkt och kvitteringen var ett faktum.

Släkten är värst brukar det heta.

Och det blev också så i denna tillställningen. Calle Åsell, som förra säsongen spelade just i Almtuna, var påpassligt framme vid motståndarmålet ovh kunde sätta 4-3, vilket också blev matchens slutresultat.

FOTO: Mikael Einarsson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här