FOTBOLL Täby har det fortsatt tufft i ettanfotbollens norra serie. Helgens match mot Haninge blev inte direkt något fall framåt. Laget är förankrat i botten av tabellen och varje match är oerhört viktiga, lite som cupmatcher.
Vi har spelet ett par stycken redan och kommer troligen få göra det hela vägen in i sista omgången, sade tränaren Daniel Erlandsson till klubbens hemsida inför mötet mot IFK Haninge.

Det hårdnar till i bottenskiktet av ettanfotbollens norra serie. Efter att omgång 22 spelats färdigt är fem lag inblandade i denna bottenstrid, där tre lag åker ur – ett av dem är Täby FK.

Laget har inte lyckats få till sitt spel till 100 procent denna säsongen, som förövrigt är deras andra i denna serien. När höstomgångarna inleddes fick man till sitt spel och lyckades ta sju av nio poäng under augusti.

Men under september har man trillat tillbaka på ruta ett och inför hemmamatchen mot IFK Haninge, som var den sista under september, hade laget skrapat ihop en poäng av totalt nio.

Det skulle bli en relativt händelsefattig första halvlek, där gästerna dock lyckades göra 1-0.

-”Vi inledde annars passivt och hade svårt att komma rätt varken i försvarsspelet eller anfallsspelet. Ledningsmålet för Haninge kom efter 16 minuter på ett skott strax utanför straffområdet”, var analysen, efter 45 minuter, av klubben på deras officiella hemsida.

Andra halvleken blev mer en kamp ute på plan. Där många närkamper, bortdömt mål för Haninge, straffsituation samt utvisning blev kontentan. Täby lyckades, i allt detta, även få in kvitteringsbollen – då hade matchklockan passerat 57 minuter.

Ett resultat som stod sig tiden ut.

Foto: skärmdump svenskfotboll.se

Nu återstår 8 matcher och Täby ligger fortsatt sist med två poäng upp till 12:e plats, som innebär säkrat kontrakt.

Foto: Skärmdump svenskfotboll.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här