HOCKEY Då var hockeysäsong igång. SDHL inledde med ett Stockholmsderby i premiären. AIK mot SDE. Det blev en match där SDE hade kontrollen – både mål- och skottmässigt.

Igår gick startskottet – 36 grundserieomgångar ska avverkas av SDHL.

Premiären inledde med bland annat reprisen på vårens final – Brynäs mot Luleå. Men också ett stockholmsderby, där AIK tog emot SDE. Ett SDE som gjort årets värvning i ligan inför denna säsongen. Klubben lyckades locka hem landslagsspelare Michelle Löwenhielm från HV 71.

Derbyt inleddes med en mållös första period, där SDE rivstartade mittperioden och gjorde 1-0 efter bara 1:22 genom Kelly Murray. Samme spelare var framme nio minuter senare, efter passning av Löwenhielm, och tryckte in 2-0.

AIK gjorde som SDE gjorde i mittperioden – rivstartade – och reducerade efter bara 25 sekunders spel av tredje till 2-1. Men det skulle visa sig vara norrortslaget som drog vinnarstrået i det första derbyt för denna säsongen. I tom kasse satte Mathea Fischer slutresultatet 3-1.

FOTO: skärmdump swehockey,.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här