Visst är det naturligt att alltid sträva efter något bättre. Och visst är det naturligt att alltid sträva efter mer. Den som klarar gränsen mellan sunt och osunt ska såklart fortsätta sin inre strävan efter spänning och att få kämpa för att uppnå sina mål. Många väljer spänningen på Casino och testar lyckan genom en bonus med Bethard. Med vinkel på sport och höga vinstchanser blir spänningen och vägen mot målet roligare.

Alla har nog någon gång hört att man ska vara nöjd med det man har och det är såklart helt sant men det betyder inte att vi ska upphöra att utvecklas, uppleva och framförallt få lov att känna spänningens drivkraft. Man ska såklart vara nöjd med det man har och känna sig trygg i det, man lär så länge man lever heter det samtidigt och även om vi bor i ett bra land så kan det alltid bli bättre. Ibland går livet eller samhället eller till och världen och mänskligheten nedåt eller uppåt. 

Oavsett du har mycket eller lite så så har du ändå rätten att ibland krypa undan, sluta dig en stund för att få frodas, uppleva både återhämtning och spänning istället för stress. Kanske får du uppleva den där känslan att det gick bra, du vann samtidigt som det är din bubbla där du har kontroll. 

Vem är snabbast, starkast, hoppar högst. Ja det är roligt att tävla och alla har rätten att få känna pulsen stiga tills man slutligen kommer i mål. 

För många är den där lilla extra kicken viktig och den sitter såklart där av naturliga skäl, det ligger i vår natur. 

Numera behöver vi inte ge oss ut för att jaga vildsvin för att överleva och människans utveckling har lett till att många av våra behov tillfredsställs på enkla sätt men det lämnar ett tomrum i våra liv som behöver fyllas av annat än stress. Vi behöver utmaningar. Vi går till affären eller kanske beställer hem mat, även om människan är byggd för att jaga hem vår föda. Vi behöver inte försvara oss på samma sätt.

Mycket av vår natur har blivit hämmade av vår egen utveckling. Inom Kognitiv beteendeterapi talas det mycket om vår amygdala, försvarsmekanism, belöningssystemet och våra naturliga behov. Vi har ersatt dessa på många andra sätt eftersom vi fortfarande har detta i oss.

Att spänna sig en stund, låta pulsen öka för att ta hem spelet är ett grundläggande behov som vi tillfredsställer. Men som sagt enligt reglerna och på ett sunt sätt för att känna av att man faktiskt tog hem vinsten. 

Har man möjlighet så finns det anledning.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här