FOTBOLL Täby FK har under säsongsinledning haft svårt att plocka poäng. En tredjedel av säsongen har spelats och laget ligger på nedflyttningsplats. Det blev inte bättre när man föll mot norrortskonkurrenten Sollentuna FK, på hemmaplan.

Trepoängarna har lyst med sin frånvaro för Täby FK. Man lyckades, i seriepremiären, kamma hem den hittills enda fullpotten den här säsongen, när man besegrade nykomlingarna Assyriska FF med 7-2.

Därefter har det varit skralt med poäng – tre kryssmatcher som gjort att laget, inför norrortsderbyt mot Sollentuna FK, totalt samlat ihop 6 poäng. Och trots storförlusten senast mot BP, var inställningen på topp när derbymatchen skulle spelas.
– Bra tycker jag. Vi har haft en bra träningsvecka i ryggen inför matchen och vi vill att det ska synas imorgon mot Sollentuna, sade tränaren Daniel Erlandsson dagen innan till klubbens hemsida som också trodde på mycket närkampspel i matchen.
– Jag tror det blir en match med högt tempo där duellspel mitt på plan kommer att vara avgörande för vilken matchbild det blir.

Det såg länge ut som första halvleken, trots att Täby FK haft några goda möjligheter att ta ledningen, skulle bli mållös. Men i 40:e matchminuten var Sollentunaspelaren Fabian Ahlstrand, efter att Widfalk blockat ett skott, på plats och kunde med sitt fjärde avslut på mål sätta bollen bakom Täbykeepern Fredrick Grundin.

Femte raka förlusten

Motgången fortsatte i början av andra. I matchminut 56 utökade Sollentuna sin ledningen efter en perfekt slagen frispark av Oliver Stojanovic Fredin.

Täby FK kom tillbaka omgående, där Christopher Redenstrand fick till ett perfekt inlägg som Hugo Näslund nickade in. Då hade det gått drygt två minuter från Sollentunas 2-0-mål.

Hemmalaget forcerade framåt och hade möjligheter att kunna kvittera. Men där motvinden och ”gurset i maskineriet” skulle visa sig påtagligt. I den 83 matchminuten punkterade Sollentuna matchen genom att göra 1-3. Täby inkasserade därmed sin femte raka förlust och får finna sig i att vara under nedflyttningsstrecket ett tag till.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här