Senaste Nyheterna:

Ingen rolig kväll i Gävle för SDE

HOCKEY SDE fick sig en rejäl funderar efter sin...

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

Fotbolls EM med sol och extra allt

Sommaren med fotbolls EM är här och meteorologerna spår värmebölja. Vaccinering pågår för fullt. Vår vardag är full av chansningar och våghalsiga val. När du gör val är det bra med en bonus chans. I euro 2021 har man en komplett guide under årets fotbolls EM.

EM kommer pågå i drygt en månad och det är mycket som är annorlunda tack vare pandemin. Vilket leder till stress och oro. Men 51 spännande matcher kommer att spelas och lagen reser mycket under tiden.


Det är mycket som ska fungera. Till exempel skickas polis för att agera bollplank mellan supportrar och polis i de olika länderna.

Bland annat i allt detta åker region mitts regionala samordnare för idrott, kommissarie Tony Persson tillsammans med fem andra supporterpoliser till Sankt Petersburg i Ryssland.

Gruppens arbetsuppgift är att de ska vara bollplanket mellan rysk polis och svenska fans under tiden de Svenska fansen befinner sig i Sankt Petersburg.

De arbetar i uniform men obeväpnade. Den Svenska polisens huvuduppgift är att samtala med de Svenska fansen och de har varken svenska eller ryska befogenheter. Säkerheten står rysk polis för.

Detta är information som polis borde informera mera om då supportrar vanligtvis är ovetande om deras syfte.

Enad trupp under EM

Den annorlunda starten inför EM 2021 med allt vad pandemi heter har inte fått landslaget att tappa fokus. Det visades under matchen mot Spanien.

-Ger det något, så ger det oss mer styrka, uttalade förbundskapten Janne Andersson under tisdagens pressuttalande till sportbladet. Det var en kommentar på det näthat som uppkom och riktades mot den svenske anfallare Marcus Berg.

Det är inte första gången som landslaget får erfara näthat och laget som för övrigt har en mycket god kamratanda har lärt sig vända liknande händelser till sin fördel. Det var bland annats efter förlusten mot Tyskland under Ryssland VM 2018 som Jimmy Durmaz fick utstå både rasism, hot och hat.

Denna gång har laget efter påhopp enats och stärkts. När hela laget stöttar varandra till 100 procent och respekterar varandra sammansvetsas laget till nästintill ett kompisgäng som spelar ett mästerskap.

När man tillsammans går igenom saker och motgångar med full respekt, tolerans och hänsyns stärks och sammansvetsas fogarna i gänget.

Under uttalandet till sportbladet berättar Marcus Berg att laget länge varit ovanligt starkt sammansvetsat och har varit det under en lång tid, han säger att laget är som en “enhet”, vilket låter väldigt lovande.

Närmaste matcherna är fredag den 18 juni Sverige-Slovakien klockan 15:00 och onsdag den 23 juni Sverige-Polen klockan 18:00

Och det är mer än passa och skjut det handlar om. Spela klokt.

Senaste

Ingen rolig kväll i Gävle för SDE

HOCKEY SDE fick sig en rejäl funderar efter sin...

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har...

Täby FC:s hemmapremiär blev en suddenrysare

INNEBANDY Säsongen för Täby FC började på topp. Storseger,...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

Ingen rolig kväll i Gävle för SDE

HOCKEY SDE fick sig en rejäl funderar efter sin femte match för säsongen. Silvermedaljörerna Brynäs, i sin hemmaborg under onsdagskvällen, blev en för svår...

Krysset mot Stocksund – Österåker blir sämst tvåa i serien

FOTBOLL Det var seriefinal i herrfotbollens division 2 norra Svealand. Stocksund mot Österåker. Nu fick lagen dela på poängpotten, vilket kan glädja Österåkergänget. Seriefinalen mellan...

KRÖNIKA: Ledsen Vallentuna Hockey – ni degraderas

Nu börjar hockeyfebern stiga i norrort. I vissa hockeylador har det redan dragit i gång. Men för hockeyettan är det i helgen som premiären drar...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds