HOCKEY Väsbys tränare, Viktor Tuurala, blev åtsidosatt inför play-outmatcherna mot Kristianstad i hockeyallasvenskan. Nu står det klart att han lämnar klubben efter ett par säsongen med framgång. Nya adress blir hockeyettans södra serie och ett småländsk lag, där han är klar och tydlig i vilken fråga som är störst.
– Största frågan är vad lagets villkor är för att vinna, säger Tuurala till sin nya klubbs hemsida.

Viktor Tuurala fick minst sagt ett konstigt avslut denna säsongen i Väsby Hockey. Han blev åtsidosatt och klubben plockade in Mats Lusth som tillfällig huvudtränare genom mardrömsmatcherna – play-outen i hockeyallsvenskan, mot Kristianstad.

Väsby lyckades dock inte hålla sig kvar, efter förlust i femte och avgörande match, i ett av finrummen i svensk herrhockey. Till kommande säsong är det Hockeyettans östra serie som gäller på nytt för Väsby – men det blir utan Viktor Tuurala.

I ett pressmeddelande på Kalmar HC:s hemsida är han klar som ny huvudtränare och kontraktet är signerat på 1 år.
– Jag vet en hel hel. Vi var nere på besök med familjen för någon vecka sedan och fick ett väldigt bra intryck. Jag ser fram emot att bidra till klubben och staden, säger Viktor Tuurala om intrycket han fått hittills

Kalmar HC – “Bra miljö för mig”

Tuurala är dock tydlig i vad den största frågan ligger när han tillträder som huvudtränare.

– Största frågan är vad lagets villkor är för att vinna. Alla vill vinna, men alla har sina villkor för på vilket sätt, var gränserna går för vad de är villiga att göra. Det gäller att individens, och lagets villkor överträffar, eller matchar det som spelet kräver. Det är så man blir bra på riktigt, säger Tuurala om hur han vill se sin trupp 21/22 och han återberättar för hemsida hur kontakten varit.

– Jag visste att Daniel har byggt framgångsrika lag tidigare, och efter samtal med honom och Jarkko Oikarinen kände jag att det här är en bra miljö för mig. De hade gjort sin research om mig, vad jag står för, och vi har en gemensam syn på hur Kalmar HC ska spela ishockey. Sedan finns det en potential i klubben, och i staden som känns oerhört spännande att börja förverkliga.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här