FOTBOLL Det blev en premiärstart med mersmak för Täby FK. Seger med 7-2, borta mot Assyriska FF. Hemmapremiären mot Umeå FC blev godkänd – med två matcher spelade fotbollsäsongen 2021 har TFK betyget – med beröm godkänt.

Etablerat ettanlag är lite för tidigt att säga om Täby FK. Men helt klart har laget fått mer kunskap om hur man ska göra för att vinna matcher i den tredje högsta serien.

Laget plockade 5 poäng på de fem första omgångarna förra säsongen. En minst sagt trögstartad säsong, då man var nykomlingar.

I år har det blivit helt omvänt. Storseger i premiären, där man krossade nykomlingarna Assyriska FF med 7-2. Där bland annat Niklas Persson gjorde två mål, 3-0 och 4-0.
– Det kändes bra för oss hela vägen och tar med oss detta till idag, säger Niklas Persson inför hemmapremiären och tillägger i livesändningen på sportexpressenplay.se:
– Vi har all respekt för dem och vi ska jobba för att sätta försvarsspelet. Kan vi sedan vinna bollen på deras planhalva, så får vi se hur det går. Men vi är taggade inför uppgiften i alla fall.

Men det blev en halvlek där Täby FK fick kiva av med ett 1-0-underläge. Inte riktigt vad man tänkt sig.
– Vi började bra. Men allt eftersom blir vi naiva och tappar mycket boll. Hoppas vi kan förbättra detta till andra, säger Linus Pettersson-Parnevik i livesändningen efter de första 45 minuterna. Och fick frågan vad som var skillnaden vara mellan motståndet man haft hittills.

–Vi kunde nästan slarva lite i förra matchen vilket vi inte kan göra idag. Umeå är mer organiserade och vi måste vara nog med bollen. Det gäller att vi höjer oss till andra halvleken.

I andra märktes det att man hade snackat om att inte tappa bollen. Ett frisparksläge runt 15 meter utan för straffområdet skulle bli vändningen. En skruvad boll, där Niklas Persson hoppar högst och skarvar in kvitteringen. Där efter hade man flera goda möjligheter att kunna ta ledningen.

Men det var cirka tjugo minuter senare som ytterligare en målskytt från seriepremiären skulle skriv in sig i målprotokollet – Robin Schildt.

Förra säsongens superettanlag skulle dock lyckas vända matchbilden och fick i matchminut 85, lite från ingenstans, in 2-2.
– Ett tufft bakslag för Täby, konstaterade kommentatorn i sändningen Richard Jansson.

Likaläget stod sig matchen ut, även om Oliver Granberg fick sista chansen där Umeå-keepern nådde bollen med fingertopparna.
– Det är surt att tappa så här på slutet. Kanske ändå ett rättvist resultat om man ser det i sin helhet, säger Granberg där han konstaterade att laget hade snackat om en sak i pausvilan:
– Vi sa att vi skulle vända på detta och full fart framåt. Då offrade lite bakom, men det funkade till en början och tog ju ledningen med 2-1.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här