HOCKEY Johannes Nilsson var med vinna allt som gick att vinna i Hockeyettan 2019/2020. Det blev ett år i hockeyallsvenskan, när man ersatte Karlskrona. Nu har kontraktet löpt ut och någon förlängning blir det inte.
Det kommer inte bli en fortsättning nu när vi åkte ur Hockeyallsvenskan, säger Johannes Nilsson.

Det har gått några veckor sedan Väsby åkte ur hockeyallsvenskan, efter en rysarmatch. Många spelare i ”Vilda Väsby” har redan lämnat, bland annat de utländska importerna. En spelare som funnits med på den resa som Väsby påbörjade för några år sedan, där målet var att ta sig upp till Hockeyallsvenskan och som blev verkligheten efter att Karlskrona degraderades på grund av ekonomiska problem, är Johannes Nilsson, 26, som dock fortfarande är besviken att laget inte höll sig kvar.
– En grym besvikelse på att vi inte lyckades hålla oss kvar i allsvenskan.

Satt igång med träningen

Under de tre åren han haft Väsbytröjan på sig har det blivit totalt 112 poäng fördelat på 32 mål och 80 assist. I år hamnade 26-årigen på en fjärde plats i den interna poängligan (15 mål 12 ass).
–Svårt att säga nåt annat än att man är besviken på sig själv över att man inte kunde hålla kvar sitt lag i allsvenskan. Men utöver det skulle jag ändå säga att den var helt okej poäng och spelmässigt. Men jag vet att jag kan bättre, säger Nilsson.

Vad kommer du göra den närmsta tiden?
–Jag har satt igång med träningen för att komma så väl förberedd som möjligt till nästa säsong.

Ditt kontakt med Väsby har ju gått ut. Hur långt i processen har du kommit där?
–Haft tre fantastiska år i Väsby men det kommer inte bli en fortsättning nu när vi åkte ur Hockeyallsvenskan. Men som sagt så har jag trivts jättebra så man vet aldrig om några år.

Skulle det vara tänkbart att var med på ytterligare en resa med Väsby tillbaka till Allsvenskan?
–Inte just nu när vi åkte ur.

Har du fått några förslag/kontaktad av andra lag, då främst allsvenska klubbar?
–Ja det har jag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här