23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemINNEBANDYTschöp: ”Vi gör fem mål – annars är det inte så bra”

Tschöp: ”Vi gör fem mål – annars är det inte så bra”

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

INNEBANDY Stockholmsderby i högsta ligan i innebandy för damer, har blivit lite ”Slaget om Stockholm”. Under torsdagen var det dags igen – Täby FC mot Nacka Wallenstam. En stenhård kamp till sista sekunden där Nacka fick revansch efter första derbyt denna säsongen.

Så skulle de mötas igen, för andra gången denna säsongen, Täby FC mot Nacka Wallenstam i ”Slaget om Stockholm” i innebandy. Senast de möttes var i november. Då hade Täby kontroll från början till slut – vann med 7-2.

Nu var det helt andra förutsättningarna. Täby är redan slutspelsklara medan Nacka jagar en eventuell slutspelsplats – 5 poäng i från.

Ny uppförsbacke för Täby FC

Nacka inledde, efter en något trevande första period, att göra första periodens enda mål, efter knappa sex minuters spel.

Period två hann knappt börja, 27 sekunder för att vara exakt, innan Nacka utökade till 2-0. Efter en timeout, då Täby varit något tillbakapressade, fick man utdelning och Ranja Varli kunde reducera till 1-2. Ett resultat som lagen också tog med sig in till pausvilan.

Inledningen av tredje liknade lite avslutningen av andra. Tillknäppt och lagen vågade inte riktigt gå på offensiven. Men efter sju minuter så hamnade bollen, något turligt framför Agnes Wiklunds klubba och med en halvträff lyckades hon kvittera. Glädjen blev dock inte långvarig. Tolv sekunder senare tog Nacka på nytt ledningen.

Detta mål väckte Täby och laget lade i den högre växeln. Kvitteringen kom efter elva minuters spel. Och vändningen fullbordades när matchklockan stod på 12:28. Men Nacka gav sig inte utan utjämnade tjugo sekunder efter vändningen och fick även återta ledningen, 4-5, med tre minuter kvar av tredje.

 

Täby gjorde ett försök att komma ifatt genom att plocka målvakten och då kom även 4-6. Täbyforwarden Julia Croneld fick dock sista ordet genom att fastställa slutresultatet 5-6 med 23 sekunder kvar.
– Det är en dålig start vilket vi sedan inte kan ta igen. De jobbar otroligt mycket och vi tror att vi ska vinna av att vara ett bättre lag på pappret, säger Moa Tschöp och tillägger:
–Vi gör fem mål, vilket vi ska göra i en match. Men vi får inte släppa in sex baljor, så att jag vet inte vad som är bra faktiskt. Det är lite små individuella prestationer som gör att vi kommer ikapp, men annars är det inte så jädra bra faktiskt.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter