Senaste Nyheterna:

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby...

Trots nya spelare in i vårserien – Sollentuna förankrad i botten

HOCKEY Vårserien skulle bli en nystart för Sollentuna Hockey. Nya spelare in och en portion med självförtroende efter en stark avslutning av grundserien. Nystarten har dock uteblivit och Sollentunas hockeystolthet är fast i botten av hockeyettantabellen.
–Måste visa att vi inte ska ligga där vi ligger just nu, sade Emil Johansson i ATG Hockeyettans livesändning när två perioder hade avverkats.

Motgångarna i under stora dela av grundseriematcherna var ett dilemma för Sollentuna HC. Men motvinden vände och laget lyckades skrapa ihop sex raka segrar under de 7 sista omgångarna i grundserien. Därav att man lämnade bottengänget bakom sig inför vårserien.

Ledarstaben med Magnus Jansson och Per Eklund i spetsen såg till att värva in ett antal spelare för att möjligtvis lyckas bättre och vara med i racet om en bra placeringen.

En av dessa spelare är Kanadensaren/Australiensaren Zane Jones. Han har haft Sollentunatröjan på sig tidigare – säsongen 2017/18 då det blev 21 poäng, 16 mål och 5 assist, på 28 matcher.
– Han är nygammal spelare för oss och vi vet om hans kvaliteter, säger Pelle Eklund om Jones som förra säsongen testa på spel i den amerikanska ligan SPHL för två olika klubbar.

Tre centrar och ett målvaktslån

Dessutom har man tagit in tre centrar Fredrik Schlyter från AIK J20, Mattias Kemppi från Nybro Vikings och Emil Gabrielsson som kommer från amerikans collegehockeyn. Även målvaktssidan har förstärkts under de senaste matcherna. Där har Sollentuna lånat, från den allsvenska klubben tillika Uppsalas hockeystolthet Almtuna, Oliver Håkansson.

Trots att laget fått in lite nytt spelarmaterial och en målvakt som visat sig från sina bästa sidor har resultaten inte blivit de bästa. Vårsäsongen inleddes som grundserien gjorde – med uteblivna resultat.

Ny förlust mot topplaget

I fredagens bortamatch mot topplaget Nyköpings SK visade laget i alla fall att man vill vara med och fights om de tre poängen som står på spel. Både Anders Ekström och Lucas Lagerstedt såg till att laget hamnade i ledningen, först 1-0 och sedan 2-1. Men glädjen varade i dryga minuten då hemmalaget på nytt kvitterade. I mittperiodens slutskede fick Oskar Ståhl en fem minuters utvisning för highsticking samt game misconduct.
– Tar på oss lite för mycket utvisningar, men vi ändå är med, sade Emil Johansson i livesändningen efter två spelade perioder och tillade:
– Vi har spelat bättre mot topplagen och måste visa att vi inte ska ligga där vi ligger just nu.

Denna utvisningen skulle dock bli ödestigen för Sollentunagrabbarna. För när matchklockan stod på 2:09 i tredje gjordes 3-2 för hemmalaget. En satsning i slutet, genom att plocka ut målvakten Oliver Håkansson, gjorde att man fick plocka ut pucken från eget mål istället för en kvittering. Förlusten gjorde att både Wings och Hammarby nu är tre poäng före.

Och nästa match, på söndag, ställs man mot just Wings, då i sin hemmaborg SVAB Arena.

Senaste

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby...

Ödesmatch väntar för Täby FK – ”Måste bli bättre i vårt försvarsspel”

FOTBOLL Det har smugit sig in lite medvindar hos...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Sollentunas drömstart bäddade för jubel i premiären

HOCKEY Det blev en rivstart för Sollentuna när säsongen startade under fredagskvällen. På bortaplan, mot SK Iron, fick man en drömstart som fortsatte matchen...

Andra perioden fällde Viggan i premiären

HOCKEY Nu har även hockeytvåan dragit i gång. Viggans premiärlycka föll i andra perioden trots att man inledde målskyttet. Efter en mållös första period skulle...

Täby FK:s damer behövde bara 24 minuter

FOTBOLL Det blev inte mycket till spänning när Täby FK:s damer besökte Uppsala. Bottenlagen Vaksala blev en munsbit för Täbygänget. Det ska spelas i 90...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


Nu har vi gjort en uppfräschning av sidan. Till hösten kommer längre reportage, krönikor och speciella artiklar bli låsta till ett plusabonnemang, detta för att redaktionen utför ett journalistiskt arbete. Så skaffa ett pluskonto redan idag!

Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds