23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemISHOCKEYDrömstart gav nya poäng - Lorraine: "Självklart har energin gått upp i...

Drömstart gav nya poäng – Lorraine: ”Självklart har energin gått upp i laget”

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

HOCKEYALLSVENSKAN Väsbys start på flertalet matcher har inte varit lyckosamma. I lördagsmatchen mot Tingsryd skulle just en drömstart bidra till nya triumfer och poäng in på kontot för ”Vilda Väsby”.
Vi har hållit humöret uppe från dag 1 och krigat på, vilket nu ger oss resultat, säger Elliot Lorraine.

De inledande nio matcherna hade Väsby Hockey ”bara”plockat sex poäng (två segrar) och laget fick verkligen kämpa för att få med sig lite ”stolpe in” i stället för ”stolpe ut”. Nu verkar det vara ett minne blott vilket synts på resultaten.
– Självklart har energin gått upp i laget efter några vinster men jag tycker att vi hållit humöret uppe från dag 1 och krigat på vilket nu ger oss resultat, säger Elliot Lorraine.

Inför matchen mot Tingsryd, som man mötte just under nio första matcherna och åkte på en rejäl smäll och vände hem med en 8-2-förlust, hade laget tre segrar på de sex senaste matcherna. Och man fick en drömstart. Där Gustav Bouramman stänkte in 1-0 efter bara 29 sekunder. Även om Tingsryd kvitterade så var det Väsby som gick ut till periodvila med en ledning, 2-1.

Ett resultat som stod sig till 19:59 i mittperioden. Då hittade Ricard Blidstrand luckan på Tingsrydskeepern och satte 3-1.

Om Väsby fick en drömstart i första perioden, så var det en ännu mer drömstart i tredje. Elliot Lorraine gjorde efter 11 sekunder 4-1, som också blev matchens slutresultat.

–Vi har lärt oss för varje match vi spelat och tar bra beslut med pucken idag sett över hela matchen, säger Elliot Lorraine som lyckats göra två mål denna säsongen och tycker att han kommer allt mer in i den hockeyallsvenska nivån.
– Jag växer in i det mer och mer och jag tycker också att det blir bättre och bättre för varje match som går men det finns absolut mer att ge.

I decembers inledningen ska Väsbygänget spela fem matcher på tio dagar, segermatchen mot Tingsryd var den andra matchen. Detta gör att laget har minimalt med tid att ladda om.
– Man får va lite extra noggrann med att ta hand om små skavanker man har i kroppen och återhämtning helt enkelt, säger Lorraine om det täta matchandet.

Nästa gång Väsby gör entré för match i hockeyallsvenskan blir onsdag den 9 december, då man åker ner till Norrköping för att ta sig an Vita Hästen.

FOTO: Skärmdump swehockey.se
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter