INNEBANDY Återkomsten till innebandyallsvenskan har blivit allt annat än härligt för Täby FC:s herrlag. En seger på de fem första matcherna. Lägg därtill att i tre av matcherna har förlusterna varit två-siffriga. Därför väntade en sexpoängsmatch mot Gävle GIK under lördagen, för att möjligtvis kliva över nedflyttningsstrecket.

43 insläppta mål på fem matcher. Framåt har Täby FC:s herrar lyckats göra 32 mål.

Sett till antalet segrar har det bara blivit en – 9-4 mot Strängnäs – hittills i återkomsten till innebandyallsvenskan.

I helgen var det dags igen. Mittenlaget Gävle GIK stod för motståndet som vunnit två matcher på övertid och skrapat ihop fyra poäng – det vill säga ett mer än Täby – inför matchen.

Återigen skulle den negativa trenden visa sig för Täby. Under de två första perioderna lyckades man få iväg 16 skott på mål och inget av dessa gick in. Medans Gävle noterades för 17 stycken och sex av dessa smet in bakom Stefan Odebring.

En uppförsbacke som skulle visa sig var allt för brant i dessa tider för Täby FC. Marcus Ström fick göra sina målgester när han näta två gånger i tredje perioden. Men täbykillarna fick kliva av med sin sjätte förlust, 8-2, för säsongen och vara kvar som jumbolag ett tag till.

FOTO: ARKIV

FOTO: skärmdump innebandy.statistik.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här