SSL Vinnarkänslan var som bortblåst för Täby FC fram till stockholmsderbyt. Då vände vinden. När serieledarna Team Thorengruppen kom på besök satte laget full fart och Julia Croneld hade stundtals lekstuga, rent målmässigt, där det ändå blev onödigt spännande på slutet.

Att alla pusselbitar inte varit på plats för Täby FC:s damer har nog alla lagt märke till. Men så i stockholmsderbyt, mot Nacka Wallenstam, taggade man till och jobbade in en seger.

Det kanske tuffaste matchen kom att spelas under söndagseftermiddag. Och det skulle, rent målmässigt, bli spännande in till slutsekunderna.

Men det fanns något som stack ut – nämligen Julia Croneld.

Hon skulle visa att hon är att räkna med i toppen av poäng och målligan. För efter två perioder hade hon stänkt in bollen fyra gånger och sett till att Täby FC kopplat greppet om serieledarna Team Thorengruppen, med siffrorna 5-1.

I tredje skulle hon få skriva in sig en femte gång då hon gjorde 6-2. Gästerna lyckades sånär att komma ikapp. När matchklockan stod på 15:05 gjorde Umeåtjejerna 6-5, vilket blev matchens slutresultat.

Julia Croneld, med sina fem mål och en assist, klättra i poängligan, där hon finns på en sjunde plats. Och i målligan återfinns hon på en tredje plats – bara ett mål efter KAIS Moras måldrottning Moa Gustavsson och Thorengruppens Veera Kauppi

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

FOTO: statistik.innebandy.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här