23.4 C
Stockholm
söndag, juli 21, 2024
HemISHOCKEYVäsby Hockey – en mumsbit för Björklöven – Ack så fel de...

Väsby Hockey – en mumsbit för Björklöven – Ack så fel de fick

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

HOCKEYALLSVENSKAN Det var botten mot toppen i hockeyallsvenskan. På förhand en säker trepoängare till Björklöven. Men där fick alla experter fel och Väsbytränaren fick ge sitt svar till hockeysverige.
Nu vet hela jävla hockey-Sverige att vi är ett bra hockeylag, sade Väsbys tränare Viktor Tuurala i C More efter matchen.

Väsby har börjat få lite medstuds efter alla matcher där man totalmissat flertalet målchanser.

Inför söndagsmatchen, där tabelltvåan Björklöven kom på besök till Renew Arena, hade laget en ”skräll” seger med sig i bagaget. Inte nog med att man hade besegrat rutinerade hockeyallsvenska laget BIK Karlskoga två dagar tidigare. Det blev till och med så att Linus Ryttar, Väsbykeepern, fick hålla sin första allsvenska nolla, 3-0.

Denna medvind tog Väsby med sig in i sin hemmaborg. Efter första perioden hade två mål gjort, ett till vardera lag, där Väsby inledde målskyttet. Andra blev lite som första. Väsby tog ledningen Björklöven kvitterade. Därefter satte Umeålaget sig i förarstolen målmässigt, när 2-3-pucken satt direkt efter powerbreaket.

Minuterna senare skulle Väsby få ett powerplay som skulle visa sig bli lyckosamt. Denna gången var det målsnipern Johannes Nilsson som var framme och gjorde Väsbys tredje, och hans sjunde för säsongen, mål och kvitteringen var ett faktum.

En timeout samt ett nytt powerplay, spel fem mot tre, i mitten av tredje från Väsby skulle ge effekt. Gusva Buramman tryckte in ledningspucken, 4-3. Trots hård press av Björklöven i slutet, gjorde Lubomir Fetkovic mål i tom kasse och satte slutresultat 5-3.

I och med seger, trots en haltande tabell, lämnade Väsby bottenträsket och passerade både Kristianstad och AIK.

–Vi möter ett väldigt bra hockeylag, det vill jag poängtera. Men nu vet hela jävla hockey-Sverige att vi är ett bra hockeylag också, säger tränaren Viktor Tuurala i C More-sändningen efter matchen och tillägger

–Man hör från andra som pratar om våra förluster och bla, bla, bla. Det här var kul.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

FOTO: skärmdump swehockey.se
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter