INNEBANDY Segervrålen hörs lång väg. Åkersberga IBF:s damer har inlett sin säsong på ett strålande sätt. Premiären läggs åt sidan – men därefter har det blivit segerdanser i omklädningsrummet.

I innebandyns damallsvenska, östra serien, finns det ett lag som alla experter tippar som segrar och tar klivit upp till SSL – Storvreta IBK.

Men där finns utmanare. Ett av dessa lag är Åkersberga IBF. Laget har varit i denna serien under flera säsonger och i år verkar man fått till ett slagkraftigt lag dessutom.

Den kanske viktigaste pusselbit till denna säsongen var när lagkaptenen Mikaela Jönsson förlängde. Även Miranda Nilsson, som funnits med sedan säsong 2015/16, valde att spela ytterligare en säsong för ”Ackers”.

Dessutom har laget kryddat på sin trupp med unga lovande innebandyspelare från Täby FC.

Bortsett från premiären på hemmaplan mot Hammarby, där det blev förlust med 5-7, har laget radat upp segrar. Under lördagen fick laget behålla sin segerkaramell för tredje matchen i rad. Då man besegrade Bele Barkarby med 4-1, i deras hemmaborg.

I och med segern återfinns Åkersberga på en femte plats med samma poängantal, 9, som tvåan, trean och fyran. Dock har man något sämre målskillnad. Storvreta leder efter att ha vunnit samtliga fyra matcher.

Nästa match, 24 oktober, för ”Ackers” blir även den på bortaplan, då man möter Telge SIBK.

FOTO: Arkiv

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här