DAMFOTBOLL Seger var mer eller mindre ett måste för att inte Sundsvall skulle skapa sig ett nästintill ointagligt försprång inför avslutningen.
Då visade Täby stor styrka och besegrade tabellettan på bortaplan i seriefinalen.
Nu har TFK-damerna allt i egna händer inför de tre sista omgångarna.

Wow, vilken rysaravslutning vi kommer få i damettan.

Inför lördagens toppmatch mellan tabellettan Sundsvalls DFF och serietvåan Täby FK i division 1 norra Svealand skilde det tre poäng mellan lagen.

Seger för SDFF och norrländskorna skulle få ett försprång på sex poäng inför de återstående matcherna.

Men TFK-damerna ville annat och efter att ha stått för en av säsongens bästa insatser lyckas norrortslaget till slut vinna toppmötet med 3-2 inför 47 åskådare på NP3 Arena.

– En riktigt krigmatch, som vi inte ger oss i, säger TFK:s spelande tränare Mikaela Lavén och fortsätter:

– Vi är bra i defensiven även om de gör två mål. Vi sätter chanserna som vi får och slutar inte kriga. Vi visste innan (matchen) att de (Sundsvall) skulle orka springa lika mycket i 89:e som i 15:e, så inställningen var riktigt bra.

Med tre omgångar kvar att spela ligger Täby FK och Sundsvall nu på samma poäng (21), men TFK-damerna har lite sämre målskillnad.

Sett till det återstående matcherna har Täby FK dock ett lite lättare schema (se nedan), medan Sundsvall ska möta två toppkonkurrenter, varav ena är Västerås BK30 på bortaplan i sista omgången.

– Vi har sämre målskillnad, så lite får vi hoppas att de inte öser in mål, om de (Sundsvall) vinner resterande matcher. Självklart ska vi göra allt för att se till att vi slutar högst upp i toppen, säger Mikaela Lavén.

Foto: arkivbild

Täbys återstående matcher:
IFK Västerås (borta), Valbo FF (hemma), Sätra SK (borta) 

Sundsvalls återstående matcher:
Valbo FF (borta), Sätra SK (hemma), Västerås BK30 (borta)

Matchfakta/Divison 1 norra Svealand

Sundsvalls DFF – Täby FK 2-3 (0-1)

Målen: 0-1 (19) Matilda Ekerberg, 1-1 (54) Olivia Strand, 1-2 (57) Emelie Reyes Orellana, 1-3 (74) Terese Markelund, 2-3 (78) Jennifer Larsson.

Domare: Erika Horst

Publik: 47 åskådare, NP3 Arena (Sundsvall)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här