FOTBOLL De har möts tidigare i seriesammanhang. I morgon, onsdag, ska de stå öga mot öga igen – Täby FK och Bollstanäs – i Svenska cupen för damer. Favorit till segern är Upplands Väsby-gänget.
Skulle vi förlora så är det självklart en besvikelse, men vi ”gråter” inte floder då serien är prio ett för oss, säger Max Andersson, tränare för Bollstanäs SK.

Det var ett tag sedan dessa två norrortslag, Täby FK och Bollstanäs SK, möttes senast. Seriemässigt var det säsongen 2017, då båda lagen spelade i division 1 norra Svealand.

Nu ska man då mötas i Svenska cupens andra omgång. Där favoritskapet ligger hos Bollstanästjejerna.
– Spelar man i en högre serie ska man vara favoriter. Låt oss säga 60/40 till oss, säger Max Andersson, tränare för Bollstanäs som dock har all respekt för sitt motstånd.
– De har spelat bra i serien och spelar alltid en pigg fotboll, så det gäller att vara på sin vakt.

Vad tror du blir nyckeln för att ni ska vinna?
– Vi har många spelare med rutin. Även om inte alla kommer spela, så det kommer bli en av sakerna som kommer fälla avgörandet.

Känns som att denna matchen inte ligger högst på eran priolista?
– Hade den gått att hoppa över så hade vi gjort det. Matchen ligger dock bra i tiden för att en del spelare ska kunna få lite speltid denna säsongen. Men vi har serien som prio ett. Skulle vi förlora så är det självklart en besvikelse, men vi ”gråter” inte floder, säger Max Andersson.

Seriefinal väntar för Täby FK

För Täby FK:s del kommer cup-matchen ganska tätt inpå en viktig match i serien. Man möter fyra dagar senare serieledande Sundsvalls DFF, i en seriefinal. Där man vid seger och ett antal fler gjorda mål (fyra till antalet) kan gå upp i serieledning igen.

Norrortssporten har, utan resultat, försökt få tag i någon av Täby FK:s tränare för en kommentar inför norrortsderbyt i Svenska Cupen.

Matchen spelas onsdag den 9 september på Tibblevallen med avspark 20:15.

FOTO: BSK Facebooksida/Arkivbild

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här