HANDBOLL Seriepremiären för Skånela har bockats av. Ett stockholmsderby mot AIK, där Skånela gjorde sitt jobb och hade premiärnerverna i styr från start till mål.
En premiär är alltid en premiär oavsett motstånd så man kan inte vara något annat än nöjd när man kollar på slutresultatet, sade Kalle Andersson till klubbens hemsida.

Listan som varje tränare vill ha så liten som möjligt är skadelistan. Skånela hade en del personer på den redan innan premiären mot AIK, under fredagen. Lägg där till att deras nya målvakt samt huvudtränare inte fanns på plats.

Nu blev dock ändå en trupp på 14 spelare som tog ut. Dessa hade premiärnerverna

i schack och bara fyra minuter gånget av matchen hade man en 4-0-ledning. Den utökades successivt och till pausvilan var den uppe i en 7-målsledning, 10-17.
– Första halvlek inleds med ett mycket bra försvarsspel och målvaktsspel som i sin tur leder till ett par enkla kontringsmål, sade Kalle Andersson till klubbens hemsida.

Höll 7-poängsavståndet

I andra gick farten ner en aning men Skånela kunde bibehålla avståndet och andra halvleken slutade 10-10, vilket gjorde att Skånela tog första derbysegern med totalt 20-27.

–Andra halvlek blir en transportsträcka där vi växlar mål med varandra och prestationen är lite sisådär men som sagt det är en premiär och vi tar med oss två poäng hem till Märsta, avslutar Kalle Andersson.

Nästa match, 18 september, blir i lagets hemmaborg, Vikingahallen, då man ska ta sig an ett nytt stockholmsgäng, Tyresö Handboll.

FOTO: Arkiv/Bosse Andersson

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här