FOTBOLL Hannes Sveijer, 18, lånades ut till IFK Luleå från allsvenska Sirius när de behövde en målvakt. 
Sju matcher blev de uppe i Norrbotten innan han vände hem till Uppsala igen – för att direkt lånas ut till Sollentuna. 
– Det känns mycket bättre att vara här, säger Sveijer till Norrortssporten efter 2-0-segern över Team TG.

Sollentuna FK har precis tagit sin sjätte raka trepoängare hemma på Sollentunavallen – efter 2-0-seger över bottenlaget Team TG i herrettan på onsdagskvällen. 

För målvakten, Hannes Sveijer, så har han precis hållit sin första nolla – i sin första hemmamatch – sedan han kom till klubben på lån från allsvenska Sirius förra veckan. 

Och det har varit en intensiv första halva av säsongen för 18-åringen.

I juli lånades målvakten ut till IFK Luleå när norrbottningarna behövde en ny målvakt efter att den ordinarie målvakten skadat sig.

– Det var speciellt, så klart. Man var inte skittaggad när man hörde om Luleå – det var så långt upp, men det var en fin stad. Över förväntan, faktiskt.

Sju matcher blev det uppe i Norrbotten. 

– Sedan valde de att spela den andre målvakten när han var tillbaka. Då pratade jag med Ola Andersson (Sirius sportchef) om att lösa en annan division 1-klubb, för jag måste spela fotboll. Då kom jag hit till Sollentuna och det känns jättebra.

Rent fotbollsmässigt känns Sollentuna som ett rejält uppsving?

– Absolut, det är flera steg framåt om man jämför med Luleå, och då tänker jag på allt runtomkring, med planer som är helt otroliga.

– Dessutom är det närmare hem och spelet vi spelar passar mig mycket bättre. Sollentuna spelar i princip på samma sätt som jag spelat i hela mitt liv i Sirius. Det känns mycket bättre att vara här och jag trivs jättebra med fotbollen.

Hur ser det ut – kan du kallas tillbaka?

– Det är ett samarbetsavtal mellan klubbarna, så jag kan vara här och i Sirius. Eftersom jag inte är tillräckligt bra för att spela i allsvenskan just nu, så är division 1 mycket bättre än att spela med Sirius U19-lag, säger Hannes Sveijer.

LÄS MER: SFK förlängde hemmasviten – efter segern över bottenlaget

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här