DIV 1 HERR I helgen drog även herrettan i innebandy igång. Rosersberg IK har inte legat på latsidan med nyförvärv. En av de mest hajpade var när nya tränare presenterades – Magnus ”Binge” Järdelund. Men premiären mot Farsta IBK var han inte helt nöjd med.
Det finns mycket att jobba med, sade Järdelund i klubbens livesändning efteråt.

Herrallsvenskan i innebandy drog i gång i helgen. Det gjorde även herr 1:an. I den sistnämnda serien finns tre norrortslag – Rotebro, Vallentuna och Rosersberg.

Rosersberg hade sin premiärmatch hemma mot Farsta IBK under söndagskvällen. Och det blev en jämn, tuff och tajt tillställning. Det kunde i alla fall Rosersbergs nya tränare Magnus ”Binge” Järdelund konstatera.
– Det var tajt och tufft. Lite svagt av oss att vika ner oss i vissa sekvenser. Men det kommer att bli så här under hela säsongen.

Hemmalaget hade tre spelare som leverade rent poängmässigt. Lagkaptenen Linus Jämtdal, Victor Levén och Daniel Eklund – två poäng var från deras klubbor.

Matchen slutade 4-3 till Rosersberg, där Farsta IBK pressade i slutet av tredje för att få in kvitteringen. Men Kim Kulich, som vaktade kasse i hemmalaget spikade igen och motade samtliga nio skott, enligt statistiken, som han fick i denna perioden.

Efteråt var tränare ”Binge” inte helt nöjd med den totala insatsen.
– Det finns en hel del att jobba vidare med, säger Järdelund men konstaterar att gruppen mår bra.
– När vi mår bra. Då spelar vi också bra.

Noterbart var att Rotebro vann sin premiär (hemma) med 4-3. Dessvärre fick Vallentuna IBK se sig besegrade (på bortaplan) över Tyresö/Trollbäcken med 9-5.

FOTO/ARKIV: Donlad.swahn@hdvision.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här