HOCKEY Hela Väsby Hockey kan nu andas ut. Hockeyallsvenskan väntar efter Riksidrottsnämndens uttalande. Men nu börjar det tuffa jobbet för hela klubben – att få allt färdigt till seriestart.
Det är full rulle här och på kansliet jobbas det hårt med allt från biljettsystem till logistik, säkerhet med mera, säger sport- och klubbchef Tom Tärnström till SVT Sport.

I månader har Väsby Hockey väntat på besked – om man blir ett Hockeyallsvenskt lag eller inte till kommande säsong.
– Vi hade en tro på att de skulle utöka serien på grund av Covid-19 pandemin. Men där fick vi första smällen. Sedan tog de bort, i licensprövningen, kravet på eget kapital. Då släppte jag tankarna om allsvenskan, sade Tom Tärnström, sport- och klubbchef i Väsby Hockey, tidigare till Norrortssporten.

Men när så Riksidrottsnämndens (RIN) beslut kom att inte ge prövningstillstånd för Karlskrona HK blev hoppet som funnits där verklighet – Hockeyallsvenskan nästa för Väsby något sportchefen haft i beräkningarna sedan en tid tillbaka.

–Jo vi räknar med att spela i Hockeyallsvenskan kommande säsong. Till och med Karlskrona själva säger det, sade Tom Tärnström tidigare.

Många minns 1987”

Det finns många, såväl spelare som ledare och funktionärer, som har bilderna kvar när denna klubb, 1987, tog klivet upp i högsta serien, då Elitserien nu SHL.

– Det är många som minns, som har suttit på läktarna här och varit med under de här trettio åren oavsett, även när vi var nere och vände i division 2 för några år sedan. Det ska bli jättekul att ge tillbaka och vara på den nivå där jag tycker att Väsby ska vara, säger sport- och klubbchefen i Väsby Tom Tärnström till SVT Sport.

Full rulle på kansliet”

I dessa tider skulle spelarna förberett sig för försäsong till hockeyettan. Men nu blir det att höja kraven ytterligare några nivåer, när beskedet kommit om Hockeyallsvenskt spel till hösten. Även kanslipersonalen har det het om öronen just nu. Förberedelserna ska vara på plats när serien väl drar igång.

– Det är full rulle här och på kansliet jobbas det hårt med allt från biljettsystem till logistik, säkerhet med mera och jag tar stort ansvar för den sportsliga biten som måste göras om en del för att vi ska kunna hävda oss i allsvenskan, säger Tom Tärnström som också medger att det råder en viss hockeyfeber i Väsby just nu.

– Det har smattrat på rätt bra i mobilen och det var fullt drag nere på lokala puben.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här