FOTBOLL Täby FK drog vinstlotten under onsdagskvällen – nollade Gefle på bortaplan. Frej Täby lyckades inte rubba hemmastarka Haninge och Sollentuna fick bara en pinne med sig mot jumbolaget.

Ettanfotbollens norra serie gick in i sin 11 omgång under onsdagskvällen. För de tre norrortslagen inkasserades fyra av totalt nio poäng.

Täby FK var den som plockade flest. Detta efter att man lite av förnedrade Gefle på sin hemmaplan. Matchen han knappt blåsas igång innan Jonathan Hagman gjorde 1-0. Efter drygt 30 minuters spel hade Täbyiterna gått upp i en 2-0-ledning, där 2-0-målet gjordes av Ilyas Amiri. Sedan drog man ihop ”säcken” och satte spiken i kistan, 3-0 av Jonathan Jorge, på tilläggstiden i andra halvleken.

Sollentuna har haft en positiv trend under första delen av säsongen. Fem segrar, varav tre i rad, innan bortamatchen mot jumbolaget IFK Berga. Men även om man var favoriter till en ny seger stod Berga upp bra och gjorde ordentligt med motstånd. Hemmalaget tog också ledningen precis innan halvtidsvilan. I andra tryckte Sollentunagänget på och kvitteringen skull också komma – på straff. Men något segermål gjordes inte utan man fick kliva av med ett oavgjort resultat – tre för denna säsongen.

IK Frej Täby hade, på pappret, den tuffaste matchen under onsdagskvällen. IFK Haninge som inte förlorat på sin hemmaplan. Dessutom hade man i tre raka matcher även nollat sitt motstånd. Ett ungt IK Frej tog tag i taktpinnen i inledningen av första halvleken och hade ett par chanser att spräcka målnollan.

Men allt eftersom halvleken gick så kom hemmalaget in i matchen och i matchminut 35 gjorde Ashley Coffey 1-0. Tre minuter innan halvtidsvilan utökade Haninge till 2-0.

Förlorade – trots två reduceringar

I andra gav Alfred Ajdarevic ett hopp att komma tillbaka och ge Kyrkbylaget poäng in på kontot, då han gjorde 2-1. Men Haninge och framförallt Coffey ville annat. Han gjorde tio minuter senare 3-1 och även om Frejs Hampus Söderström fick en perfekt träff på bollen vid en frispark i matchminut 72 till 3-2 skulle Coffey retfullt göra 4-2 när han lobbad in bollen, då Frejkeepern Oliver Dovin var för långt ut från målet.

Frej gjorde ytterligare en reducering till 4-3, men närmare kom man inte utan Haninge håller fortfarande i sin trend med att vara obesegrade på hemmaplan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här