Senaste Nyheterna:

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Enkla tips vid hemmaträning för ivriga fotbollsspelare

Fotboll blir allt mer populärt i världen och har mer än 200 miljoner människor som idag deltar i sporten på olika nivåer. Även då naturlig talang helt klart spelar roll i en spelares prestation på plan, så är rätt träning också ytterst viktigt. Det är ingen hemlighet att vanligt gym och drillar på plan är ett måste för spelare, men trots det så kan träningspass i hemmet vara lika gynnsamma. Tack och lov så är hemmaträning förvånansvärt enkelt att göra när du har lite grundläggande utrustningar och en stor passion för att vara den bästa spelaren du kan vara.

Underskatta inte hur effektivt ett hopprep kan vara

Fotboll spelas till mesta dels på främre delen av foten, med spelare som måste vara redo att ändra både riktning och hastighet på ett ögonblick. Ett av de mest effektiva sätten att utveckla snabba fötter är genom en övning som lätt kan göras hemifrån: med ett hopprep. Hopprep är ett bra pass för helkroppträning som inte bara jobbar vaderna, låren, rumpan och hamstringen, utan även underarmarna, ryggen, axlarna och mage. Genom att bara hoppa så lite som två minuter åt gången, så kommer det att hjälpa till att öka din sprinthastighet, förbättra din totala kondition och minimera risken för skador genom att stärka dina fötter, vrister och knän. Om du har smärta eller behöver vila kan du också prova alternativa produkter som cbd-olja från cibdol för att lindra smärta eller bättre sömn.

Lite konditionsträning kan du komma långt på

Om du vill hålla dig i toppform med ditt spel hela året så måste du se till att du utför rätt anpassad konditionsträning som kommer att påverka både din styrka och uthållighet. De mest populära konditionsövningarna att göra hemma för fotbollsspelare är simning, crosstrainer maskinen, springa på ett löpband och boxning. Om du redan är en ivrig cyklist kan du enkelt ändra om din vanliga åktur till en stationär träningscykel som ger dig utmärkt konditionsträning. För bästa resultat ska du sträva efter att utföra mer än en typ av konditionsträning för det kommer då att garantera en helkroppsträning som är balanserad.

Förstå kraften av spänts

Eftersom smidighet är så viktigt för fotbollsspelare så bör spänstövningar utgöra en del av rutinen i hemmaträningen. De här övningarna består vanligtvis av mycket hoppande, hopp- och studsövningar som strävar efter att förbättra både explosiv styrka och koordination. Boxar för spänts kan köpas från vilken vanlig sportaffär som helst, och vem som helst med lite känsla för GDS (gör det själv) kan enkelt göra en där hemma. Övningarna som består av att man hoppar till och över lådor, kan öka en fotbollsspelares prestation avsevärt. Studier har faktiskt visat att regelbunden träning av spänts kan minska reaktionstid vid avstamp något enormt, vilket gör det möjligt för spelare att reagera betydligt snabbare på plan.

Att bibehålla sin konditionsnivå genom hemmaträning är mycket lättare än det ser ut. Genom att helt enkelt utföra olika typer av kondition- och styrkeövningar så kommer du att bli snabbare, starkare och mer smidig på plan än du någonsin varit tidigare.

Senaste

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Kapten Carlsson inför semifinal – ”Vara lugna och trygga”

INNEBANDY Täby FC tog sig vidare i slutspelet genom...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar, en förlänger, första nyförvärvet klart samt två nya tränare. SDE:s säsong 2023/24 tog slut 27 februari....

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel och första segervrålen i omklädningsrummet. Det sägs att en bra start i serien är alltid en...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre norrortslagen i ettan. Stocksund fick åka hem med en 2–4 förlust och med missad straff i...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds