10.7 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemÖVRIG SPORTEnkla tips vid hemmaträning för ivriga fotbollsspelare

Enkla tips vid hemmaträning för ivriga fotbollsspelare

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Fotboll blir allt mer populärt i världen och har mer än 200 miljoner människor som idag deltar i sporten på olika nivåer. Även då naturlig talang helt klart spelar roll i en spelares prestation på plan, så är rätt träning också ytterst viktigt. Det är ingen hemlighet att vanligt gym och drillar på plan är ett måste för spelare, men trots det så kan träningspass i hemmet vara lika gynnsamma. Tack och lov så är hemmaträning förvånansvärt enkelt att göra när du har lite grundläggande utrustningar och en stor passion för att vara den bästa spelaren du kan vara.

Underskatta inte hur effektivt ett hopprep kan vara

Fotboll spelas till mesta dels på främre delen av foten, med spelare som måste vara redo att ändra både riktning och hastighet på ett ögonblick. Ett av de mest effektiva sätten att utveckla snabba fötter är genom en övning som lätt kan göras hemifrån: med ett hopprep. Hopprep är ett bra pass för helkroppträning som inte bara jobbar vaderna, låren, rumpan och hamstringen, utan även underarmarna, ryggen, axlarna och mage. Genom att bara hoppa så lite som två minuter åt gången, så kommer det att hjälpa till att öka din sprinthastighet, förbättra din totala kondition och minimera risken för skador genom att stärka dina fötter, vrister och knän. Om du har smärta eller behöver vila kan du också prova alternativa produkter som cbd-olja från cibdol för att lindra smärta eller bättre sömn.

Lite konditionsträning kan du komma långt på

Om du vill hålla dig i toppform med ditt spel hela året så måste du se till att du utför rätt anpassad konditionsträning som kommer att påverka både din styrka och uthållighet. De mest populära konditionsövningarna att göra hemma för fotbollsspelare är simning, crosstrainer maskinen, springa på ett löpband och boxning. Om du redan är en ivrig cyklist kan du enkelt ändra om din vanliga åktur till en stationär träningscykel som ger dig utmärkt konditionsträning. För bästa resultat ska du sträva efter att utföra mer än en typ av konditionsträning för det kommer då att garantera en helkroppsträning som är balanserad.

Förstå kraften av spänts

Eftersom smidighet är så viktigt för fotbollsspelare så bör spänstövningar utgöra en del av rutinen i hemmaträningen. De här övningarna består vanligtvis av mycket hoppande, hopp- och studsövningar som strävar efter att förbättra både explosiv styrka och koordination. Boxar för spänts kan köpas från vilken vanlig sportaffär som helst, och vem som helst med lite känsla för GDS (gör det själv) kan enkelt göra en där hemma. Övningarna som består av att man hoppar till och över lådor, kan öka en fotbollsspelares prestation avsevärt. Studier har faktiskt visat att regelbunden träning av spänts kan minska reaktionstid vid avstamp något enormt, vilket gör det möjligt för spelare att reagera betydligt snabbare på plan.

Att bibehålla sin konditionsnivå genom hemmaträning är mycket lättare än det ser ut. Genom att helt enkelt utföra olika typer av kondition- och styrkeövningar så kommer du att bli snabbare, starkare och mer smidig på plan än du någonsin varit tidigare.

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter