FOTBOLL Starten av ettanfotboll var lagd till mitten maj på grund av Coronapandemin. Nu har man flytta fram startdatumet ytterligare – premiären blir nu i mitten av juni – 13-14. Vid ytterligare flytt av starten kan man behöva ändra tävlingsformatet för ettanfotbollen.
Skulle samhällsläget göra att seriestart måste senareläggas ytterligare kan det innebära att tävlingsformatet kan komma att behöva ändras även för Ettan, skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

Den svenska elitfotbollen – Allsvenskan, Superettan, Ettanfotbollen, OBOS Damallsvenskan, samt Elitettan – ligger nu i startgropen för att dra igång. De högsta serierna i fotboll har haft startdatum från slutet av maj början av juni.

Ettanfotbollens seriepremiär hade ett datum i maj. Nu har man beslutat att flytta fram detta ytterligare några veckor då smittspridningen av Corona fortfarande är hög. Detta påverkar norrortsklubbarna Täby FK, IK Frej och Sollentuna FK.
– Förbundsstyrelsen har vid möte den 28 april beslutat att senarelägga starten för Ettan herrar till den 13–14 juni, skriver Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida och tillägger:
– Beslutet är fattat efter att SvFF:s tävlingsavdelning haft överläggningar med intresseorganisationen Ettanfotboll som i sin tur inhämtat synpunkter från sina medlemsföreningar.

Tävlingsformatet kan ändras

Om det skulle bli några förändringar under samhällsläget som gör att man behöver flytta datum ytterligare gör man reservation för att tävlingsformatet kan ändras.
– Skulle samhällsläget göra att seriestart måste senareläggas ytterligare kan det innebära att tävlingsformatet kan komma att behöva ändras även för Ettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här