Senaste Nyheterna:

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Skånela-tränarens uppmaning till handbollsförbundet: ”Ha is i magen”

HANDBOLL Fyra förra säsongen – trea i år. För andra säsongen i rad har Skånela tagit sig till ett kvalspel till Handbollsligan. Den stora frågan är nu om det ens blir något mer spel den här säsongen på grund av coronaviruset. 

[ihc-hide-content inc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Coronaviruset har lamslagit hela Idrottssverige, ja, en hel idrottsvärld, där serier fått avslutas i förtid eller pausas och där kval- och slutspel fått ställas in för att minimera smittspridningen. 

En liga som dock inte ställts in var herrallsvenskan i handboll, som spelade sin sista omgång i söndags.

För Skånelas del, som redan hade säkrat kvalplatsen inför den sista omgången, så tog norrortslaget sig an Kungälv på hemmaplan – inför tomma läktare.

– Det är klart att det var speciellt. Det var speaker och musik, men själva anspänningen, som kommer med inramningen och kulisen, försvinner när det inte är någon publik, säger tränaren Jimmy Karlsson.

Matchen då? Den vann Skånela enkelt med 37-28 (17-14).

– Vi tog uppgiften på allvar och vi gjorde en av våra bättre prestationer under våren. Jag är nöjd med det, sedan var det självklart tråkigt att spela utan publik. Det tog bort en ganska stor del av tjusningen med att spela handbollsmatcher.

Hur kom det sig av att matchen spelades över huvud taget? 

– Det handlade om vilket lag som skulle hamna på kvalplats tre eller fyra. Hade vi förlorat och Amo vunnit, vilket de gjorde, så hade de gått förbi oss i tabellen.

– Så därför var vi tvungna att spela matchen. Jag tror inte ens Kungälv ville åka upp och spela matchen. De hade ju ingenting att spela för, säger Karlsson.

Förra säsongen slutade Skånela fyra i herrallsvenskan. Den här säsongen blev det en placering bättre för Märstalaget. 

– Vi är en poäng bättre än förra säsongen, men jag vet inte om vi rent prestationsmässigt är bättre den här säsongen. Känslan är att vi var väldigt bra förra året, men att vi gör en bättre säsong i år poängmässigt är superbra.

– Vi var tippade att hamna åtta-nia av tränarna och spelbolagen inför säsongen, så någonting bra har vi gjort, säger Skånela-tränaren. 

Frågan är nu om det blir något kvalspel. Med anledning av coronaviruset har kval- och slutspelet skjutits upp till i mitten av april.

– Vi har inte fått några mer direktiv från förbundet än att det är uppskjutet, så det är det vi får utgå ifrån. Men det kommer säkert komma nya direktiv fram tills dess.

”Hellre det än att det blir inställt”

Skånela-tränaren hoppas dock att handbollsförbundet har lite is i magen, så att det inte blir som med till exempel ishockeyn, där kval- och sm-slutspelet helt ställdes in.

– Sedan förstår jag att det kan bli spel inför tomma läktare, att det kan bli premisser i reglerna och ändringar, men jag hoppas att det sker en sportslig lösning. Sedan har jag respekt för det här med corona. Vi ska inte riskera folks hälsa.

– Får jag spela i juni så gör jag det. Hellre att det blir då än att det blir inställt, säger Skånela-tränaren.

Om det blir spel återstår som sagt att se, men blir det spel så väntar antingen Önnered eller Eskilstuna Guif i kvalet, som det ser ut nu. Vilket lag det blir, blir klart först på tisdagkväll, efter att den sista omgången i Handbollsligan spelats.

– Vi kommer vara underdogs oavsett vilka vi möter och all press kommer ligga på dem.

Kan tvingas kvala på annan ort

Sedan återstår det att se var Skånela kommer att spela sina hemmamatcher.

Om ni kommer ihåg ifrån förra säsongen så lever inte Vikingahallen upp till de krav som krävs för att få användas i Handbollsligan. Vilket är att det ska finnas läktare på båda långsidorna samt en publikkapacitet på 1500 åskådare. Vikingahallen tar bara in 900 åskådare. 

Nu berättar dock Jimmy Karlsson att en lösning på var Skånela ska spela sina kvalmatcher kan vara på gång. 

– Styrelsen har jobbat stenhårt tillsammans med Sigtuna kommun och det svenska handbollsförbundet om att hitta en lösning, och vad jag förstår så är det extremt nära.

– Det handlar bara om en signatur på ett papper för att vi ska kunna hitta en lösning att spela i en arena i Sigtuna kommun, vilket skulle vara fantastiskt.

Vad det är för en typ av arena kan inte Jimmy Karlsson inte gå in på. Men tydligen ska det handla om en provisorisk lösning bara för matcherna. Och tack vare den provisoriska lösningen kan Skånela få dispens för att spela kvalet till Handbollsligan hemma i Vikingahallen.

– Är det så att vi kan visa svenska handbollsförbundet innan kvalet börjar att, går vi upp så kan vi spela på den här arenan, så får vi spela i Vikingahallen. 

Annars är IFU Arena i Uppsala ett tänkbart alternativ.

Efter söndagens match gick spelare och ledare på en veckas ”semester”.

– Vi kommer börja träna igen nästa måndag. Sedan har vi bokat träningsmatch mot Hammarby, och vi får se om vi hittar någon mer. Många lag går på semester nu, men vi ska försöka få till en till träningsmatch, säger Jimmy Karlsson.

[/ihc-hide-content]

Senaste

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar,...

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre...

Kapten Carlsson inför semifinal – ”Vara lugna och trygga”

INNEBANDY Täby FC tog sig vidare i slutspelet genom...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

SDE påbörjar lagbygget 2024/25

HOCKEY SDE har påbörjat sin resa säsong 2024/25. Två lämnar, en förlänger, första nyförvärvet klart samt två nya tränare. SDE:s säsong 2023/24 tog slut 27 februari....

Bollstanäs klarade premiärnerverna mot IFK Kalmar

FOTBOLL Premiären avklarad för Bollstanäs SK. Det blev jubel och första segervrålen i omklädningsrummet. Det sägs att en bra start i serien är alltid en...

Norrortslagen chanslösa – poänglösa i tredje omgången

FOTBOLL Det blev ingen lyckad helg för de tre norrortslagen i ettan. Stocksund fick åka hem med en 2–4 förlust och med missad straff i...

Hej alla besökare


STÖD NORRORTSSPORTENS BEVAKNING

Vill ni att bevakningen av den lokala sporten ska bli ännu bättre? 

Stöd Norrortssportens arbete och swisha valfritt belopp till: 123 577 09 12

TACK!

 

This will close in 20 seconds