9.3 C
Stockholm
lördag, juni 15, 2024
HemDivision 1 - herrinnebandyTäby FC seriesegrare - Täbytränaren ”Ingen har fått information om något”

Täby FC seriesegrare – Täbytränaren ”Ingen har fått information om något”

Publicerad:

Liknande artiklar

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

Täby FK tillbaka på ruta ett

FOTBOLL Efter två raka segrar för Täby FK. En...

INNEBANDY Sista omgången i herrinnebandys division 1 östra. Bara två av sex matcher spelades. Täby FC:s match mot Värmdö och Älvsjö mot Balrog. Anledningen var CoronaViruset och att dessa två tillställningar hade placeringsbetydelse – nämligen serieseger – som tillslut gick till Täby. Men vad som händer nu vet ingen.
Vad händer nu är en bra fråga då ingen fått information om något, säger Täbytränaren Maimon Abdallah.

Täby FC:s herrar har återigen bevisat att man har ett slagkraftigt lag. Men i år har det inte varit lika enkelt att plocka trepoängarna som det var förra säsongen.

I sista omgången, där bara två matcher spelades med anledning av Coronaviruset, skulle en seriesegrare utses mellan Täby FC och Älvsjö AIK IBF.
Täby FC hade allt i egna händer då man hade en poäng tillgodo. Laget drog till Värmdö och inför tomma skulle man få motstånd de första 20 minuterna.
– Angående matchen mot Värmdö kom beslutet som en chock och ställa in sig på en måste match istället för att spela matchen för att sedan spela kval gjorde det hela lite mer spännande, säger Täbys tränare Maimon Abdallah som

Det blev tillslut 13-7 till Täby, där lagkapten Marcus Ström klev fram och stänkte in tre mål. För andra året i rad står laget som seriesegrare i division 1.
– Självklart så har vi i det stora hela gjort en bra säsong annars skulle vi inte stå som seriesegrare i slutändan men som alla andra lag topp fyra så skulle man va som bäst i kvalet och där kan allt hända, säger Maimon Abdallah.

Ingen kvalmatcher

I år kommer det inte bli något kval överhuvudtaget. Till följd av CoronaViruset är kvalseriespelet inställt och det är ingen som egentligen vet vad som händer nu.
– Vad händer nu är en bra fråga då ingen fått information om något. Förbundet har bara bevisat att besluten man fattat i div 1 serierna är konstiga och inte genomtänkta, säger Abdallah och utvecklar hur han ser på saken med att kvalet ställs in helt och hållet.

– Mitt sätt att se på det är att klubbar som verkligen satsat för att kvala upp till allsvenskan får sina ben bortsparkade och förnedrade. Varför inte skjuta kvalet på framtiden och besluta i efterhand. finns då varken tid för ett ordentligt kval spela en typ Uefa lösning på två matcher (en hemmamatch och en bortamatch) och visar det sig att det inte funkar bara spela en avgörande match. Visar det sig att inte det funkar då och bara då utse seriesegraren för att ta steget upp. Jag verkligen lider med de övriga klubbarna och vet faktiskt inte hur jag skulle agera om det drabbade mitt lag.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter