22.1 C
Stockholm
onsdag, juli 24, 2024
HemIK WaxholmWaxholm klart för kvalserien till hockeytvåan: ”Vi vill vara med och röra...

Waxholm klart för kvalserien till hockeytvåan: ”Vi vill vara med och röra om i grytan”

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

ISHOCKEY Waxholm slutade sist i grundserien. Nu är laget klart för spel i en kvalserie till hockeytvåan. Och det efter att norrortslaget besegrat SHK Hockey Club på bortais även i den andra play off-matchen.

[ihc-hide-content inc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Det var nog inte många som trodde på det. Att IK Waxholm skulle ta sig hela vägen till en kvalserie till hockeytvåan, efter att laget slutat sist i hockeytrean östra.

Men det gjorde norrortslaget.

I torsdags vann Waxholm med 4-1 i den första play off-matchen. Det följde norrortslaget sedan upp med att bortaslå alltreanlaget SHK Hockey Club i den andra play off-matchen på lördagskvällen.

Matchen slutade till slut 5-3 och totalt gick laget, som vann fortsättningstrean två poäng för Älta, vidare med sammanlagt 2-0 i matcher.

– Även fast det var jämna matcher kändes det i slutändan som att vi är det bättre laget. Skärplinge har en förstakedja som gör i princip allt. Vi har fler spelare som bidrar i spelet över hela banen, säger tränaren och sportchefen Cleas Lundén.

Segerrycket kom med mindre än tio minuter kvar av den tredje perioden. Vid ställningen 3-3 fick norrortslaget spela i power play. Då satte Viktor Gustafsson 4-3.

När Waxholm sedan fick spela i numerärt överläge igen några minuter senare var det dags igen. Den här gången var det Leo Sandlund som höll sig framme och spikade slutresultatet med sitt 5-3-mål.

Du sade inför hemmamatchen att den blir en nyckelmatch. Känner du att det blev så?

– Jag tror de. Skärplinge kändes stressade och de var någonstans tvungna att vinna för att hålla matchserien vid liv. Vi kunde åka upp lite mer avslappnat och kände dessutom att vi var väldigt starka.

I kvalserien väntar nu Lidingö och SK Iron från alltrean samt Spånga från hockeytvåan. Matcherna spelas både hemma och borta, och det är bara seriesegraren som tar sig till hockeytvåan nästa säsong.

– Både Spånga och Lidingö har vi inte direkt koll på, de har vi aldrig spelat emot. Men det är klart att Spånga kommer garanterat dra upp nivån, säger Lundén och fortsätter:

– Iron har vi mött två svängar. Tror vi slog dem hemma, men förlorade borta. Då hade vi en ganska tunn trupp när vi åkte upp dit.

– Det är det som är så häftigt när man kommer upp så här underifrån, man vet inte var man står. Men jag tror absolut att vi kan vara med och röra om i grytan.

Finns det någon del i ert spel som du känner att ni måste förbättra? 

– Spelar vi som vi gjorde i play off-matcherna, så blir vi oerhörd svåra att tas med. Framför allt blir vi tuffa att göra mål på. Men det vi skulle behöva förbättra ytterligare är anfallsspelet.

Claes Lundén berättar att hälsoläget i truppen ser bra ut, att alla är friska och att ingen är skadad.

– Det känns oerhört positivt och inspirerande att kliva in i det här. Grabbarna var… Vet inte hur jag ska förklara, men det är inte många av killarna i vårt lag som har varit i närheten utav det här.

– Och Waxholm som förening, jag menar, ett kval till division 2. Bara att ta sig dit, jag vet inte när föreningen gjorde det senast, säger tränaren och sportchefen.

Första matchen spelas kommande fredag mot SK Iron.

Hur ser schemat ut fram tills dess? 

– Vi tar ledigt idag (läs: söndag), så kör vi igen på måndag och onsdag, så drar vi igång på fredag. Det är väl egentligen planen, säger Claes Lundén.

Fakta

Ishockey: Kval till hockeytvåan

Play off: Match 2:3

SHK Hockey Club – IK Waxholm 3-5 (2-2, 0-1, 1-2)

Målskyttar, Waxholm: Simon Stjernberg, Pontus Nilsson, Victor Bengtsson, Viktor Gustafsson, Leo Sandlund

Skotten: 42-32 (16-17, 11-7, 15-8)

Publik: 237 åskådare, Pek-hallen (Skärplinge)

(Waxholm vidare till kvalserien med sammanlagt 2-0 i matcher)

[/ihc-hide-content]

Foto: IK Waxholm 

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter