INNEBANDY Trenden har pekat uppåt för Täby Täby FC. Under de två första månaderna av det nya decenniet har endast en förlust inkasserats. I norrortsderbyt mot Rosersberg blev det klasskillnad till slut.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Under i stort sett hela säsongen har det snackats om när Täby FC:s herrar ska göra rycket och dra i från som serieledare. Det rycket har hittills uteblivit.

I helgen, när Täby FC fick besök av norrortskonkurrenten Rosersberg, blev det lite som den vanliga rubiken ”En dag på jobbet” för Täbyiterna.

Rosersberg hade en liten chans, då krävdes en seger, att kunna haka på topplagen för att ge sig in i en fight om en kvalplats. I två perioder lyckades man hålla spänningen och dramatiken uppe.

I tredje, när Täby lade i den högre växeln, tog kraften slut, trots att Oscar Ekfeldt lyckades efter bara 24 sekunder göra 3-4. Täbys Nicklas Hedengran och Tobias Compier var svårstoppade. De gjorde tre poäng var i sista perioden, där Hedengran stänkte in målen och Compier var passningsläggaren.

Matchen slutade med en 9-4-seger till Täby som därmed blev klar för ett nytt kval till Innebandyallsvenskan. Däremot är seriesegern fortfarande en öppen fråga – Täby har en poäng tillgodo mot tabelltvåan Älvsjö AIK IBF och sex poängs försprång ner till trean Värmdö IF.

Rosersberg får fortsätta i division 1 även nästa år, då det är tio poäng upp till fjärdeplatsen och det återstår tre matcher.

[/ihc-hide-content]

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

Inte plusmedlem?

Bli det idag och läs allt på sajten samt se alla livesändningar

39 KR första månaden därefter 69 kr – ingen bindningstid!

Swisha till 123 577 09 12 (skriv er mailadress)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här