15.3 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemHockeyettan - herrVäsby går för en ny serieseger – allt i egna händer

Väsby går för en ny serieseger – allt i egna händer

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

HOCKEY Allettanfinal. Det är vad Väsby kan se framför sig när man gör entré upp i Östersund. För att vara helt säker på en finalplats – är det full pott som gäller.
Enda vi ska göra är att se till att vi åker hem med 3 poäng, spelar absolut ingen roll hur det ser ut i det här skedet av säsongen, säger forwarden Christian Holmblad till Väsbys hemsida via hockeyettan.se.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

I år har pusselbitarna verkligen lagts på plats ordentligt för Väsby Hockey. Första delmålet denna säsongen togs 11 december, då man vann grundserien i Hockeyettans östra serie. Nu kan man snart checka av andra delmålet, om det blir seger i sista matchen i allettan mot Östersund, allettanvinnare och en allettanfinal.

–Det är häftigt att det är sista matchen som ska vara avgörande. Det är klart det finns en nervositet. Jag själv har tänkt på denna matchen sedan i söndags, säger sportchefen Tom Tärnström i hockeypodden 08-hockey.

Forwarden Christian Holmblad är inne i ett flow och stod för två mål och en assist i senaste matchen, när man besegrade norrortskonkurrenterna Vallentuna med 4-0.

–Ja, det var väldigt skönt att ta 3 poäng. Som alla matcher mot Vallentuna i år var det tufft i början av matcherna. Tycker de sätter hård press, speciellt på våra backar. Men lite som tidigare matcher mot Vallentuna har de tröttnat ju längre matcherna lidit. Så till slut kändes det som en stabil seger där vi kunde spela avslappnat sista perioden, säger forwarden till Väsbys hemsida via hockeyettan.se.

”Att vi åker hem med 3 poäng”

Spelarna är helt medvetna om vad som ligger i potten.
– Eftersom vi har ett väldigt bra lag med skickliga spelare, även fast alla inte besitter samma spets som Lorraine, så finns det många spelare som kan avgöra matchen på egen hand. Sen får man inte heller glömma att vi har två bra målvakter också som kan spika igen när vi utespelare inte levererar, säger Holmblad som ger klara besked på vad man ska åka hem med när matchen är färdigspelad.

–Enda vi ska göra är att se till att vi åker hem med 3 poäng, spelar absolut ingen roll hur det ser ut i det här skedet av säsongen.

[/ihc-hide-content]

Inte plusmedlem?

Swisha 39 kr till 123 577 09 12 (skriv er mailadress) första månaden därefter 69 kr – ingen bindningstid!

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter