HOCKEY Väsby skulle, enligt pappret, med halvfart ta fullpott mot jumbolaget Hammarby. Nu stötte man på ovanligt mycket motstånd och lyckades vände ett 2-0-underläger till suddenseger efter vissa bekymmer.
Vi är inte på tårna, säger Jonathan Rodensjö till lokaltidningen Vi i VäsbyDirekt, som ändå lyckades trycka in suddenmålet och bli matchhjälte.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

I ett antal omgångar har Väsby fått var överst i tabellen. Även om det bara varit för en dag. Nu efter att samtliga spelat 20 matcher av 22 är man högst upp på tronen. Det är dock med samma poäng men bättre målskillnad än Visby/Roma.

Sett på pappret skulle det vara en ”walk in the park” när man mötte jumbolaget Hammarby.

Men där fick Väsbyiterna minsann slita för att ta med sig poäng.

Efter en mållös första period där skotten slutade hela 4-17 blev mittakten lite av en mardröm för Väsbygänget. Hammarby gjorde både 1-0 och 2-0 på knappa två minuter. Men Samuel Sjölund, nyförvärvet/lånet från AIK, gjorde ett psykologiskt mål med 14 sekunder kvar av andra.

Avgörandet i egna händer

I tredje periodens inledning hade man kommit i kapp och även fullbordat vändningen till 2-3. Hammarby gav inte efter utan lyckades trycka dit 3-3-pucken och tog matchen till förlängning. Den hann bli 1:36 lång när Jonathan Rodensjö satte målet som gjorde att Väsby hamnade överst på tronen i Hockeyettans östra serie.
– Skönt. Vi ska slå Hammarby, att vi tar extrapoängen är ändå skönt, säger Jonathan Rodensjö och Väsby har nu serieseger i sina egna händer när det återstår två matcher.
–Vi har avgörandet i egna händer, ska vinna våra två sista matcher och ta seriesegern. Serieseger har varit målsättningen från säsongsstarten.

[/ihc-hide-content]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här