HOCKEY Det stod mycket på spel för Vallentuna. En allettanplats. Motståndet, i hemmaborgen, var ärkerivalen Väsby, som i princip var klara seriesegrare. Man gav svar på tal och lät Väsbyiterna smaka på egen medicin – genom att låta dem kliva av med en nolla kort o gott.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Grundserien i Hockeyettan östra stängde för säsongen 2019/20 under onsdagskvällen. Där det fanns matcher som var helt betydelselösa och andra i motsatta riktigt – otroligt viktig.

En sådan var norrortsmötet mellan Vallentuna och Väsby. Väsby som kom till Vallentuna Ishall där seriesegern var så gott som klar. Bara en större kollaps skulle frånta dem den bucklan.

Vallentuna i sin tur hade en allettanplats i handen. Men då var en seger, eller oavgjort och att Wings inte vann med för många mål, ett måste.

Mycket ansvar vilade på de rutinerade spelarna i Vallentunagänget. Andreas Paulsson, kapten Marcus Andersson och framförallt hemvändaren Tobias Ericsson.

Det var just Paulsson som satte ton på matchen. Efter 6:27 stänkte han in sitt sjätte mål i grundserien, och satte Vallentuna i en 1-0-ledning.

Tre minuter senare var det dags igen. Denna gången var det Nicklas Sjölund som utökade hemmalagets ledning, där passningen kom från bland annat från Ericsson. Sedan skulle det dröja ett bra tag innan nästa mål kom. 14:18 in i tredje för att vara exakt, då slog kapten Andersson till och tryckte in 3-0.

Halvminuten senare tog Väsby en timeout i samband med att Vallentuna fick en spelare utvisad. Och man plockade även ut keepern, Linus Ryttar, i ett försök att få till reduceringarna. Det blev dock ett misslyckat försök och Vallentunas Marcus Abrahamsson kunde fastställa slutresultatet 4-0 i tom kasse.

Det gör att Vallentuna nu brutit förbannelsen och tagit sig till Allettan.

[/ihc-hide-content]

FOTO: B.A Sportphoto

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här