HANDBOLL Skånelas herrar skuggar topp kvartetten. Ett underläge 18-13 i halvtid lyckades vändas i bortamatchen mot AMO. Man klev tillslut av som segrare med uddamålet.
–En härlig seger där vår trygghet och lagmoral visade sig från sin bästa sida, säger huvudtränaren Jimmy Karlsson till klubbens hemsida dagen efter.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Handbollens herrallsvenska har nog inte varit så jämn som den är i år. Det skiljer fem poäng mellan en negativ kvalplats och tredje platsen.

Skånela befinner sig precis under kvalstrecket till handbollsligan, en femte plats. I helgen drog laget ner till Smålands skogar, Alstermo, för att möta deras handbollslag AMO.

Märstalaget har haft lite tröga inledningen de sista matcherna. Det blev även så i denna. Hemmalaget gick upp i en sexmålsledning, 12-6, efter dryga kvarten. En ledningen som stod sig halvleken ut, 18-13.

–Första kvarten av matchen liknar matchen mot AIK. Vi är glesa och passiva i defensiven samt att våra målvakter inte kommer åt bollarna. Anfallsspelet innehåller för mycket tekniska fel som bjuder Amo på mängder av lätta kontringsmål, summerade tränaren Jimmy Karlsson första halvleken till klubbens hemsida.

I andra tog Skånela tag i situationen, började komma ikapp försprånget som hemmalaget skaffat sig i första halvleken. Efter 7:58 hade man utjämnat till 20-20. Därefter följdes lagen åt målmässigt fram till slutminuten, 31-31. Skånela tog en timeout 59:21 och tio sekunder senare tryckte Iris Ganebegovic in 31-32. Märstagänget höll undan de återstående 29 sekunderna, trots sekunddramatik.

–Känslan i pausvilan var ändå trygg, lugn och med fokus på det konstruktiva. Detta fick vi belöning för i andra halvlek. Vi jobbar oss snabbt ikapp och sista 15 min blir en dramatisk drabbning där vi följs åt hela vägen in på visslan. Denna gång är det vi som drar det längsta strået och vinner, konstaterade Karlsson till hemsidan.

Skånela är nu en poäng ifrån en fjärdeplats, som i dagsläget innehavs av just AMO.

[/ihc-hide-content]

FOTO: Arkiv/Bosse Andersson/Bloggen ”Handbollsportalen”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här