HANDBOLL Skånela stod för en praktvändning i bortamatchen mot Lindesberg. Efter underläge 12-19 i pausvila samlade man kraft, kom tillbaka och kunde efter slutsignalen skrika ut sitt segervrål.
Hela Lindesberg hatar mig och Kalle nu. Man kan inte alltid va ”the good guys”, skrev huvudtränaren Jimmy Karlsson på twitter efteråt.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Tredje advent 2019, det blir säkert något speciellt för Skånelas herrar. Man drog till Västmanland och stod öga mot öga med Lindesberg. Det skulle bli en rafflande dramatik ända tills slutsignalen tjöt i Lindesberg Arena.

Hemmalaget inledde klart starkast och gick upp i en 3-0-ledning efter dryga fyra minuter. Då vaknade Skånela till och gjorde två snabba mål. Men därefter, under hela första halvlek var det Lindesberg som bestämde takten. Det gjorde att Skånela gick in i periodvila med ett sjumålsunderläge – 19-12.

Vändningen kom med sju minuter kvar

Pausvilan kom lägligt. En del taktiska drag gjordes och Skånela började sakta hämta upp underläge man hade med sig från de första trettio minuterna. Med tio minuter kvar av matchen stod det 28-26. Lindesberg utökade sin ledning på nytt. Men Skånela gav aldrig upp – man gjorde sju mål på raken fram till slutsignal.

Matchtavlan visade 30-33 och Märstagängets konstaterade att man tagit sin tredje raka vinst. Nu återstår en match, hemma mot Amo HK, innan jul- och nyårsledigheten.
– ”Hela Lindesberg hatar mig och Kalle nu. Man kan inte alltid va ”the good guys”. Om det va nån som tog illa upp så, förlåt – 2 pinnar med sig hem är underbart. Det sjukaste är att jag trodde på det även i paus. Moralen är underbar”, skriver huvudtränaren Jimmy Karlsson på sitt twitterkontot straxt efter matchen var färdigspelad.

[/ihc-hide-content]

FOTO: Bosse Andersson/Handbolls portalen

https://twitter.com/kaptenjimmyk/status/1206274386795343873

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här