HOCKEY Väsby Hockey vill bevisa sin hemmapublik att 1-6 förlusten senast var en tillfällighet. Mot toppkonkurrenten Hudiksvall blev det islossning. Man klev av med tennissiffror i ryggsäcken och närmar sig serieledarna Visby/Roma – tre poäng efter.

Säsongens sämsta match för Väsby kom på hemmaplan mot Huddinge, 1-6. Därefter lyckades man hoppa tillbaka på vinnarspåret, även om det var med ett nödrop, 4-3 mot Segeltorp.

Under söndagen var man tillbaka i sin hemmaborg eller ”svinstian” Vilundaparkens ishall. Nu ville man visa sin hemmapublik att storförlust mot Huddinge bara var en tillfällighet. Denna gången var det Hudiksvall som stod för motståndet, en ännu tuffare.

Det var dock inget som skrämde Väsbygänget. Man klev ut och satte tonen i första perioden. Christian Holmblad, som varit skada under en period, gjorde lagets två första mål och passade fram till 3-0-målet innan perioden var över.

Ledningen skulle utökas med ytterligare två mål i mittperioden genom Gabriel Österberg och Leonardo Forselius. Hudiksvall gjorde ett försök att få till en förändring genom att låta målvakten Magnus Åkerlund kliva av i tredje och sätta in Andreas Bosson.

Det skulle dock inte hjälpa mot ett taggat Väsby. Jonathan Rodensjö lyckades överlista honom och fastställde slutresultatet 6-0 som därmed närmar sig serieledarna Visby/Roma – bara tre poängs skillnad.
– ”Riktigt bra match av oss idag. Vi jobbar bra tillsammans ute på isen, och har bra energi, framförallt i duellspelet”, skriver huvudtränaren Viktor Tuurala på sitt twitterkonto efter matchen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här