16.7 C
Stockholm
måndag, juli 22, 2024
HemISHOCKEYTennissiffror till Väsby - nollade toppkonkurrenten

Tennissiffror till Väsby – nollade toppkonkurrenten

Publicerad:

Liknande artiklar

UPPGIFTER: Täby FK sparkar tränaren och sportchefen

FOTBOLL Säsong 2024 har varit tuff för Täby FK:s...

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

HOCKEY Väsby Hockey vill bevisa sin hemmapublik att 1-6 förlusten senast var en tillfällighet. Mot toppkonkurrenten Hudiksvall blev det islossning. Man klev av med tennissiffror i ryggsäcken och närmar sig serieledarna Visby/Roma – tre poäng efter.

Säsongens sämsta match för Väsby kom på hemmaplan mot Huddinge, 1-6. Därefter lyckades man hoppa tillbaka på vinnarspåret, även om det var med ett nödrop, 4-3 mot Segeltorp.

Under söndagen var man tillbaka i sin hemmaborg eller ”svinstian” Vilundaparkens ishall. Nu ville man visa sin hemmapublik att storförlust mot Huddinge bara var en tillfällighet. Denna gången var det Hudiksvall som stod för motståndet, en ännu tuffare.

Det var dock inget som skrämde Väsbygänget. Man klev ut och satte tonen i första perioden. Christian Holmblad, som varit skada under en period, gjorde lagets två första mål och passade fram till 3-0-målet innan perioden var över.

Ledningen skulle utökas med ytterligare två mål i mittperioden genom Gabriel Österberg och Leonardo Forselius. Hudiksvall gjorde ett försök att få till en förändring genom att låta målvakten Magnus Åkerlund kliva av i tredje och sätta in Andreas Bosson.

Det skulle dock inte hjälpa mot ett taggat Väsby. Jonathan Rodensjö lyckades överlista honom och fastställde slutresultatet 6-0 som därmed närmar sig serieledarna Visby/Roma – bara tre poängs skillnad.
– ”Riktigt bra match av oss idag. Vi jobbar bra tillsammans ute på isen, och har bra energi, framförallt i duellspelet”, skriver huvudtränaren Viktor Tuurala på sitt twitterkonto efter matchen.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter