Senaste Nyheterna:

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och...

Täby vann med ett nödrop mot Malmö FBC

INNEBANDY Tabellfemman Malmö FBC gästade hägerneholmshallen. Täby studsade tillbaka på vinnarspåret. Men det var med ett nödrop, 7-6, då Malmö var sånär att hämta upp underläget.

Täby FC klev in i sin hemmaborg, Hägerneholmshallen, med ett godkänt resultat. Tre segrar av fyra möjliga. Malmö FBC, som överraskat den här säsongen, stod för motståndet i den femte hemmamatchen och kom med gott självförtroende med fyra seger på de fem senaste matcherna.

Det var också Skånetjejerna som inledde bäst där lagkaptenen visade vägen och tryckte in 0-1 efter knappt fyra minuter. Dryga minuten senare var det Täbys tur att näta, genom Ranja Varli.

Hemmalaget skulle vända matchen bilden då Matilda Sjödin på egen hand lurade ner, rundade Malmökeepern Elin Rosén och lade in bollen till 2-1. Men Malmö skulle få in kvitteringen då det återstod 45 sekunder av första perioden.

–Vi slarvar en del i våra passningar och det gör att Malmö kan få till sina kontringar som de är bra på, sade Matilda Sjödin efter 20 spelade minuter till Eurosport.

Även i mittperioden slarvade Täby inledningsvis. Malmö fick flera chanser att ta ledningen, men Alexandra Durling i Täbymålet stod pall för trycket. I stället skulle Varli var på hugget och efter en målvaktsretur hamnade bollen i mål.

Därefter blev det mer kontrollerat från Täbytjejerna och 6:21 in i period två kom också 4-2-målet, genom Agnes Wiklund. I slutet blev det en del böljande spel men fler mål blev det inte.
– Vi har gett bort 40 minuter, dags att komma in i matchen, sade Christian Mattsson innan tredje drog i gång till Eurosport.

Täby gav svar på tal efter deras tränares sågning. Exakt två minuter på matchklockan kom 5-2. Kort därefter skulle Sara Attermo vara framme vid mål och trycka in 6-2.

En Täbybekant hos Malmö, Yamou Njai, gav dock skånelaget chansen att komma in i matchen på nytt, genom göra 6-3. Därefter gjorde Linnéa Wiregård relativt enkelt 7-3. Malmökaptenen Rasmussen gav nytt hopp att komma igen efter en kylig straff, 7-4. Och hon krympa avståndet ytterligar, när hon distinkt satte 7-5. Det skulle bli slutdramatik i Hägerneholmshallen, när Malmös Maja Ekström satte sitt andra mål i matchen, vilket betydde 7-6. Täby lyckades med ett nödrop att stänga matchen och plocka tre poäng.
– Det var helt onödigt att det skulle bli såhär spännande. Vi ska göra jobbet hela vägen vilket vi inte gör, säger Moa Tschöp till Eurosports sändning och fick frågan av kommentatorn Niklas Jarelind om när hon vaknar imorgon om det fanns något att se tillbaka till på matchen.
– Ja, vi vinner ju.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

Senaste

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC....

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och...

Derbyspöket verkar tagit sig in hos SDE

HOCKEY I går spelades SDHL–säsongens sjätte Stockholms derby. Vid...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Straffdrama när Åkersberga besökte Falun

INNEBANDY Åkersberga ville ha poäng med sig mot topplaget Falun. Hämtade upp ett 5–2-underläge och lyckades ordna straffdrama uppe i Falun. Sist i tabellen och...

Lekande lätt för Täby FC

INNEBANDY Vi kan kalla det munsbit för Täby FC. I hemmamatchen mot bottenlaget Hammarby blev det förkrossande siffror, där Rikard Carlsson-Stiernspetz noterades för ett...

Slutspurten av Hockeyettans östra serie

HOCKEY Väsby är redan klara för allettan. Vallentuna och Wings är med i fighten om platserna tre till fem. Tre eller fyra matcher återstår av...

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Hej alla besökare


STÖTTA FÖRENINGSLIVET!

Bli årsmedlem av Norrortssporten PLUS -
För varje medlem går 100 KR tillbaka till föreningslivet – via utmärkelse varje år.

 Teckna ett pluskonto genom att klicka här

TACK!

 

This will close in 20 seconds