NORRORTSDERBY Wings har haft lite grus i maskineriet. Två raka förluster, där man dessutom blev nollade av Enköping. Nu fortsatte gruset att vara fast under onsdagen, då man fick kliva av med en ny förlust, mot Sollentuna – som tar viktiga poäng.

Medvinden verkar har bytts ut mot motvind för Wings HC. Inför hemmamatch mot Sollentuna hade laget två raka förluster – på bortaplan. Dessutom hade man bara lyckats göra tre mål på 120 minuter.

Det blev inte bättre när man gjorde entré i sin hemmaborg Pinbackshallen. Där man under säsongen varit bra – tre segrar på sex försök innan nedsläpp mot Sollentuna.

Sollentuna var i poängbehov efter att ha gått knackigt på senaste tiden. Två poäng på de tre senaste matcherna.

– Vi behöver vara på tårna direkt och följa vår spelidé och inte spela för oss själva. Alla i laget vet vad vi kan om vi gör det vi ska, och om vi gör det vi ska så kommer det bli tufft för Wings, sade Emil Broed i en intervju till hockeyettan.se inför matchen.

Broed bakom SHC:s seger

Det skulle visa sig att just Broed var den som banade väg till en triumf för Sollentuna HC. Han inledde första perioden, efter bara dryga minuten, att stänka in 0-1. Och i mittperioden utökades ledningen till 0-2 efter powerplay. Wings lyckades reducera innan period två var över. Men Broed var på tårna redan efter bara 54 sekunder i tredje och tryckte in 1-3-målet.

Det blev dock nervösa slutminuter, då Wings satte 2-3 när det återstod 2:18 av tredje. Ett försök att komma ikapp gjorde, genom att plocka ut målvakten – dock utan resultat. Det gör att Wings svikande trend består, återfinns på en fjärde plats, och Sollentuna HC krymper avståndet något till en topp-5 placering.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här