INNEBANDY Hemmaplansstatistiken för Täby FC mot IKSU har varit uselt. Förra säsongen förlorade man samtliga – tre stycken – med en målskillnad på 13-30. Nu stod man öga mot öga igen – i Täbys nya hemmaborg – det blev en ny lektion i innebandy för Täby.

Täby FC: hemmaplansfördel mot IKSU har inte varit den bästa. Förra säsongen möttes lagen tre gånger i Täbys tidigare hemmaborg – Tibblehallen. Då blev det IKSU vinster varje gången.

Under söndagen stod de båda topplagen öga mot öga igen. Denna gången i den nya hemmaborgen – Hägerneholmshallen – och då var frågan om man skrämt IKSU-spöket.

I första perioden såg det ut som att man faktiskt gjort detta. För när man gick in i pausvila stod det 2-2, där Ranja Varli och Julia Croneld fått stänka dit varsitt mål.

Men det ska spelas innebandy i 60 minuter inte 20.

IKSU kom ut i andra och lade i den högre växeln och drog ifrån med fyra mål till 2-6 innan perioden var över. I tredje, som också skulle bli den sista, var det bara frågan hur stor målskillnad det skulle bli. IKSU-forwarden Sofia Joelsson satte både 2-7 och 2-8.

Då gjorde Täby ett målvaktsbyte, Alexandra Durling ut och Matilda Östlund-Visén in. Men det skulle inte hjälpa. Gästerna fortsatt sitt målfyrverkeri genom att göra 2-9 och 2-10.

Julia Croneld pustade till siffrorna en aning, då hon gjorde både 3-10 och 4-10, och blev därmed en av tre spelare som gjorde tre mål i matchen. IKSU avslutade med att göra ytterligare några mål, två till antalet, där lagkaptenen Emelie Wibron fastställde slutresultat 4-12.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här