19.7 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemFOTBOLLHudu matchhjälte – Frej kvitterade i slutminuten

Hudu matchhjälte – Frej kvitterade i slutminuten

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

FOTBOLLSKVAL Ödesvecka för IK Frej Täby. Under torsdagen spelades första kvalmatchen till superettan. På nytt lyckades IK Frej Täby få med sig ett oavgjort resultat genom sett mål – Abdul-Halik Hudu matchhjälten.

Frej Täbys vara eller icke vara i Superettan avgörs denna här veckan. Man har lagt en tung säsong bakom sig. Där man efter första halva bytte tränare. Sedan har resultaten varit lite som ett kortspel, blandat och gett. Det gjorde att man tog sig ur nedflyttningsstriden och fick chansen, trots att man blev nollade i sista omgången mot Öster, att kvala sig kvar i Superettan.

Motståndet blev Umeå, som på ett imponerade sätt lyckades ta andraplatsen i division 1 norra.

Första matchen spelades under torsdagskvällen, uppe i Umeå. Det var Frej Täby som tryckte på en del och var nära att göra ledningsmålet efter dryga 30 minuter, dock gick avslutet utanför målramen. Umeå skulle också få en chans att göra mål – i slutet av första på en hörna – men även denna gången gick bollen tätt utanför.

Hemmalaget inledde andra strakt och var ytterst nära att ta ledningen, då Denis Yaldir fick bollen i straffområdet efter lite flipperspel, när bollen rullade under Emil Magnusson i Frej-målet. Umeå skulle ändå ta ledningen i matchen. Efter ett stolpskott, studsade bollen ut till Jens Stigedahl som placerade in bollen i nät.

Kvitterade återigen i slutminuten

Men knappa tio minuter kvar – kom Frej i ett anfall – Zedian avslutade med skott som blockerades. Flera Frejspelare menade att bollen tog på handen – dock friade domare Per Melin. Frej har under säsongen lyckats ta med sig poäng från matcherna då man gjort kvitteringsmålet väldigt sent. Så även i denna matchen.

Med minuten kvar till fulltid stänkte Abdul-Halik Hudu in slutresultat 1-1. Detta efter en rörig situation där bollen först tar i ribban.

Returen spelas på Söndag, på Vikingavallen.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter