HOCKEY Enligt alla experter och på pappret skulle Hudiksvall vinna mot Wings. Nu blev tillställningen i Glysishallen målsnål. Varsitt under ordinarie tid och en mållös förlängning fick straffdramatik avgöra. Där drog Wings vinnarstrået genom att sätta 2 av sina fem – medan hemmalaget blev nollade.

Wings åkte upp till Hudiksvall med enormt självförtroende efter att ha slagit norrortskonkurrenterna Väsby med 7-4 senaste omgången. Där man, rent resultatmässigt, hade lekstuga med Väsby i andra, som slutade 5-1.

Nu blev onsdagens möte med serieledarna inte riktigt lika målrik. Snarare tvärtom väldigt målsnål. Hudiksvall inledde målskyttet i första perioden, där man gjorde 1-0 i powerplay. Mittperioden blev händelsefattig. Enbart utvisningar noterades och åtta skott var på mål.

Straffdramatik – bonuspoäng till Wings

I tredje var det Wings tur att spräcka målnollan. Då hade man spelat nästa fem minuter. Fler mål blev det inte under ordinarie tid. Inte heller i den kommande förlängningen.
Matchen fick avgöras på straffar.

Där Wings var kyligast.

De två inledande straffarna missade lagen. I tredje klev Johan Mohlin fram och stänkte in pucken bakom Maguns Åkerlund. Hudiks straffnerver återspeglades sig i de tre återstående och Tim Friberg avgjorde genom att göra mål i Wings sista straff och därmed bärgades bonuspoängen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här