FOTBOLL Ett nytt division 1-kontrakt ligger och väntar på Sollentuna FK. Vinst eller oavgjort räcker. Vid förlust väntar mardrömskvalet, det är man medvetna om.
– Gäller att hitta nycklar för att vinna, säger Christer Mattiasson.

Sollentuna FK sitter, inför sista omgången som spelas på lördag, i förarsätet för att spela division 1 nästa säsongen. Det räcker med oavgjort så är kontraktet i land.
– Vi går för seger alla dagar i veckan. Samtidigt vet vi vikten av en poäng räcker, säger Christer Mattiasson och tillägger:
– Vi kommer inte att göra så mycket ändringar. Gäller att hitta nycklar för att vinna och vi kommer spela lite schack emot dem.

Det kan ju bli ett mardrömskval, vid förlust. Hur tänker ni då?

–Vi har inte tagit dessa diskussioner med våra spelare. För oss handlar det bara om att vinna. Det är Gefle som måste gå framåt. Men om det blir så är det bara att ställa om och ta ett negativt kval.

Ni kryssade senast mot Gefle (0-0). Vad plockar ni med er från den matchen?
– Jag kollar inte på den matchen alls. Vi har analyserat de senaste matcherna dem spelat. De är duktiga på att skyddar sina ytor. Det finns spelare i laget som är otroligt skickliga, så det gäller att ha koll på dem.

Om du ser tillbaka på säsongen (de 29 matcher som spelats). Ni har ett lag (på pappret) som ska vara betydligt högre upp i tabellen. Varför har ni hamnat i detta läge?
– Om vi tar det från början. Vi tappade sju spelare. Det tar tid att sätta spelsystemet, vilket vi visste om. Vi har dominerat flertalet matcher, där vi inte fått med oss poängen och kunnat stänga matchen så som vi har velat. Sett över 29 matcher så är det inte otur utan det är vi som inte varit tillräckligt skickliga.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här