15.3 C
Stockholm
lördag, juni 22, 2024
HemFOTBOLLMålkungen nöjd med säsongen – inte mer än så

Målkungen nöjd med säsongen – inte mer än så

Publicerad:

Liknande artiklar

Sollentuna chanslösa – tredje raka förlusten

FOTBOLL Det var ingen rolig fredagskväll för Sollentuna FK....

SDHL:s trotjänare spelar i SDE – oklart med Löwenhielm

HOCKEY Drygt en vecka till midsommar och kanske ytterligare...

Hallsta fast i botten av tabellen

ROSLAGSSPORTEN Säsongens sjunde förlust blev ett faktum under måndagskvällen...

IFK Stocksund gav svar på tal – behövde bara en halvlek

FOTBOLL IFK Stocksund behövde bara en halvlek i hemmamatchen...

Säsongens tredje hemmamatch – Rospiggarnas lag

I morgon (tisdag) är det dags igen – tredje...

(plus) FOTBOLL Täby FK nätade 68 gånger på 26 omgångar denna säsongen. Daniel Sterner tryckte dit 18 av dem. Det gjorde att han blev lagets målkung men det finns tydligen, enligt han själv, mer att kräva.
Jag har mycket mer att bevisa för mig själv och andra, säger Daniel Sterner.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”block” ihc_mb_who=”unreg” ihc_mb_template=”3″ ]

Alla laget har någon eller några spelare som är riktiga målsnipers. Det var inget undantag när det gällde Täby FK, som under succésäsongen hade två spelare som stack ut lite extra.

Först var det Hugo Näslund vars målform var under den första halva av säsongen. Han fick dessutom provträna för superettanlaget Jönköping Södra under sommarmånaden.

Under höstens omgångar var det dags för Täbys andre forward att kliva fram – Daniel Sterner. Sett till förra säsongen gjorde han tre gånger så mycket mål i år – närmare bestämt 18 stycken på de 20 matcher han spelade.
– Jag är absolut nöjd med min insats, inte mer än så. Jag har mycket mer att bevisa för mig själv & andra, säger Sterner som ger sin förklaring till varför Täby lyckades i år.
– Att med en hård arbetskapacitet samt stävan att ständigt bli bättre ger utdelning. Det är någonting hela klubben gjort under året och alla har förtjänat denna framgång.


Vad är det som ni gjort annorlunda jämfört med förra säsongen?
–Den största skillnaden är nog att vi gick in med en lite för dålig inställning inför 2018, med tro om att saker skulle lösa sig. I år har vi jobbat hårt & var mycket mer förbereda på vad vi behövde göra.

Tabellåtta förra säsongen

I ett framgångsrikt lag sprutar det av självförtroende och harmoni, när bollen studsar dit man vill. Så kan man beskriva att det var för Täby FK. Förra säsongen var laget nykomlingar i division 2 och placerade sig på en åttonde plats, med 32 inspelade poäng, när serien summerades.
–Tidigare var vi inte beredd för div 2 på samma sett. Oavsett om bollen hade rullat våran väg eller inte, så hade vi ändå inte haft den säsong som vi haft i år, säger Daniel Sterner om de två säsonger man gjort i division 2-serien.

Nu väntar division 1-spel. Med allt vad det innebär. Som spelare när man tar ett kliv uppåt i seriesystemet, hur går tankarna då?
– Oj, det är inte så mycket tankar egentligen från tidigare. Jag älskar fotboll, det ända skillnaden för mig personligen blir att trappa ner lite i mitt ”vanliga jobb” samt att lägga ytterligare mer fokus på det som kommer.

Vilka utmaningar tror du väntar er som lag?
– Vi kommer nog stöta på många nya utmaningar, både som spelare, ledare och som förening blir det ett helt nytt kapitel. Det blir ett spännande år.

Vad står du som spelare med för utmaningar till kommande säsong?
– Som spelare kommer jag att behöva prestera mitt yttersta i alla lägen, som alltid. Det kommer bli tuffare motstånd varenda match och jag måste förbereda mig så bra jag bara kan.

[/ihc-hide-content]

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter