DIVISION 3 NORRA SVEALAND IFK Österåkers succésäsong fortsätter. Efter 2-0-segern över Brottby SK i helgen har nykomlingen från Åkersberga nu säkrat en kvalplats till division 2 – med tre omgångar kvar.

Förra säsongen tog IFK Österåker FK hem division 4 norra i överlägsen stil.
På 22 matcher vann norrortslaget 18. Resten spelade man oavgjort, och med det landade Österåker på 58 poäng. Hela tolv poäng före tvåan Kista SC.
Mål i massor gjorde man också, hela 90 stycken blev det.

Och man kan lugnt säga att IFK Österåker konserverat förra säsongens goda form även till den här säsongen – i division 3.
I lördags inkasserade nämligen nykomlingen sin 14 seger för säsongen, när man hemmaslog Brottby SK med 2-0 i norrortsderbyt.

Förutom att det var lagets fjärde hållna nolla på lika många matcher, så innebär segern också att man nu säkrat minst en kvalplats till division 2 – med tre omgångar kvar. Upp till serieledande Fanna BK är det dock sex poäng.

Tyngre går det då för en annan nykomling, nämligen Brottby, som ligger sist i division 3 norra Svealand med tre omgångar kvar.
För att Vallentuna-gänget ska ha en chans att hänga kvar utan kval måste de vinna samtliga matcher som är kvar – samtidigt som Västerås IK måste förlora matcherna som är kvar. 

Ett av lagen som ligger framför är rivalen Vallentuna BK, som just nu ligger på negativ kvalplats – en poäng upp till Västerås IK på säker mark.
För VBK:s del, som hämtade upp ett 0-2-underläge till 2-2 mot Syrianska IF Kerburan på stopptid, väntar Österåker på hemmaplan i nästa match. 

Helgens resultat: Division 3 norra Svealand: omgång 19: 
IFK Österåker FK – Brottby SK 2-0
(1-0 (5) Liridon Makolli, 2-0 (33) Sebastian Kjernholm
Syrianska IF Kerburan – Vallentuna BK 2-2
(1-2 (90) Peiman Pahlevan, 2-2 (90+6) Peiman Pahlevan)  

Nästa omgång: 
Brottby SK – Märsta IK
Vallentuna BK – IFK Österåker FK

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här